donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Amigo Plant winnaar publieksprijs Agrarisch Ondernemer 2017

Amigo Plant winnaar publieksprijs Agrarisch Ondernemer 2017

Amigo Plant uit Heerhugowaard heeft gistermiddag in Hotel Theather Figi te Zeist de publieksprijs Agrarisch Ondernemer 2017 in de wacht gesleept. Gerard en Miranda van Langen en Koen Beemsterboer ontvingen uit handen van Zülküf Yilmaz, radijsteler en winnaar van de Publieksprijs in 2016, een cheque van 2.500 euro. Amigo Plant kreeg 26 procent van de stemmen.

De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2017 ging naar Novifarm uit Numansdorp. Novifarm is een samenwerkingsverband tussen vijf Zuid-Hollandse akkerbouwfamilies. Zij ontvingen uit handen van demissionair staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

“De vijf genomineerden van dit jaar zijn allemaal financieel sterke familiebedrijven met enorme passie, ondernemerschap en vakmanschap”, aldus juryvoorzitter Marc Calon, algemeen voorzitter LTO Nederland. “Het was dit jaar een spannende verkiezing, met uiteindelijk een fantastische en terechte winnaar.”

Juryrapport
In het juryrapport zijn lovende woorden te lezen over Amigo Plant: “Amigo Plant staat voor passie met een hoofdletter P. Drijvende kracht Gerard van Langen is al van kleins af aan gefascineerd door vetplanten. Hij volgt zijn droom. Amigo Plant is uitgegroeid tot een superbedrijf.
Amigoplant kent een sterke solvabiliteit. Van Langen zet alternatieve financieringsvormen in voor realisatie van plannen. In een blikveld ligt een verdubbeling in 5 jaar.”

Directeur van Amigo Plant Gerard van Langen is supertrots. Niet alleen op het winnen van de publieksprijs, maar sowieso om uit 56.000 agrarische bedrijven voor te worden gedragen en dan door te dringen tot de laatste vijf genomineerden. 

Amigo Plant kweekt en verhandelt tachtig soorten vetplanten, waarvan veel eigen soorten. Innovatie is voor Van Langen van cruciaal belang: „Meer dan 35% van onze omzet realiseren we met nieuwe soorten en concepten. Met innovaties blijven we onderscheidend.”
De planten worden gekweekt op acht locaties rondom Heerhugowaard en op een bedrijf in Portugal. In totaal werken er negentig medewerkers bij Amigo Plant, waaronder partner Miranda, drie kinderen en mede-ondernemer Koen Beemsterboer.
 

Bron: www.FloraNews.com
31-03-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS