woensdag 18 oktober 2017
Top wit Top FN

Ook FleuraMetz sluit aan bij duurzaam versnellingsinitiatief FSI

Ook FleuraMetz sluit aan bij  duurzaam versnellingsinitiatief FSI

Het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) heeft als doel gesteld dat in 2020 90% van alle verhandelde bloemen en planten duurzaam geproduceerd wordt. Dutch Flower Group, Royal FloraHolland, Royal Lemkes en Waterdrinker hebben begin juni een manifest ondertekend om hier een versnelling aan te brengen. Om deze versnelling te versterken heeft ook nu full-servicepartner in bloemen, planten en accessoires FleuraMetz zich aangesloten bij dit initiatief.

FleuraMetz ziet in haar Preferred Supplier-programma een uitgelezen kans om de verduurzaming van de sector een boost te geven. In dit programma wordt samengewerkt een groep speciale kwekers, die al op veel fronten voldoen aan de FSI-standaard. Ook buiten dit initiatief bouwen de suppliers samen met FleuraMetz aan een verantwoorde toekomst. Dit initiatief biedt de ruimte de duurzaamheidsvisie op een breder vlak uit te dragen en vergroot de haalbaarheid van de 2020-belofte.Dankzij de zogeheten FSI ‘Basket of standards’ kan worden gemeten in welke mate een product duurzaam tot stand is gekomen. Door punten toe te kennen ontstaat een gemiddeld cijfer en kan inzichtelijk worden gemaakt waar goede stappen zijn gezet en waar verbetering nodig is. Door het goede contact tussen leverancier, kweker en groothandelaar kan er snel en direct gehandeld worden om de positieve ontwikkeling te versterken. Zo kunnen de verschillende schakels in de internationale sierteeltketen een permanente verduurzaming tot stand brengen.

Voor meer informatie over deze belofte gaat u naar fsi2020.com. Meer informatie over FleuraMetz en de Preferred Suppliers vindt u op www.fleurametz.com/onze-preferred-suppliers/.
 


10-08-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2017 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS