dinsdag 22 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

Helleborus Christmas Carol licht donkere winterperiode op

Helleborus Christmas Carol licht donkere winterperiode op

De dagen worden langzaam steeds korter en koeler: daarmee breekt de tijd voor Helleborus Christmas Carol aan! Deze bloeiende tuinplanten zijn vanaf heden verkrijgbaar en zullen de komende weken vele consumenten in heel Europa verrassen met haar helderwitte bloemen. Christmas Carol is onderdeel van de Winter Pearls collectie van Syngenta Floripro Services en is in veel verschillende potmaten beschikbaar. Het bijzondere Helleborus ras bloeit al voor de Kerst en is een sieraad in elke tuin in de donkerste periode van het jaar!

Helleborus Niger, ook wel kerstroos genoemd, groeit in de natuur op de hellingen in de Alpen. De variëteit Christmas Carol is een premium-Helleborus en heeft als voordeel dat de plant al vóór de kerstdagen bloeit in tegenstelling tot traditionele Helleborus variëteiten. Ook na de feestmaand december zullen deze kerstrozen nog maanden blijven bloeien!Dit ras wordt door verschillende Europese kwekers geteeld. Het grootste aanbod is in Nederland beschikbaar bij Hoogeveen Plants, Montis en kwekerij Freek van der Velden en worden gekweekt in de potmaten 9, 10.5, 12, 15, 17 en 19 cm. In tegenstelling tot veel andere Helleborus rassen wordt Christmas Carol wordt gekweekt vanuit zaad. De jonge planten arriveren in het voorjaar bij de kwekers en worden na een halfjaar uitgeleverd naar de Europese consument.

De Christmas Carol kwekers laten met trots hun assortiment zien tijdens de Trade Fair in Aalsmeer. Ook is er een heuse Christmas Carol promotiestand aanwezig bij één van de ingangen van het beursgebouw. Op deze manier kan men op diverse manieren kennis maken met de veelzijdigheid van Christmas Carol.

Christmas Carol maakt deel uit van de Winter Pearls Collection van veredelaar Syngenta Floripro Services. Naast Christmas Carol hebben ook Gaultheria Big Berry en Red Baron en Cyclamen AmazeMe en SilverMe en Cyberia hun plekje in de Winter Pearls Collection veroverd.  


30-10-17 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS