dinsdag 11 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

De 5 vragen aan....Paul Heijmink

De 5 vragen aan....Paul Heijmink

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Paul Heijmink, 55 jaar, getrouwd met Monique en vader van twee dochters van 20 en 17 jaar. Met thuis een plantenkwekerij en twee bloemenwinkels in Schalkwijk en Houten bij Utrecht, ben ik geboren tussen de bloemen en planten. Na de Middelbare en Hogere Tuinbouwschool ben ik op veilingen komen te werken en ben daar nog steeds actief. Toenmalig Veiling Westland, Groente- en Fruitveiling Utrecht, The Greenery en Veiling Vleuten en op dit moment bij Plantion in Ede als hoofd van het Groencentrum.
Ik ben vanaf mijn zestiende actief in fotografie en ben de laatste jaren steeds actiever bezig met het delen van bijzondere foto’s van bloemen en planten op Facebook met meer dan 40.000 volgers over de hele wereld. Vanuit deze serieuze hobby beantwoord ik deze vijf vragen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Wat er geproduceerd wordt in de sierteelt- en boomkwekerijsector is uniek in de wereld. Toch wordt vaak aan de echte schoonheid van de producten voorbijgegaan. Met mijn fotografie wil ik mensen laten zien wat er allemaal wordt gekweekt, maar dan niet als registratie, maar meer als een kunstvorm.
Door het toepassen van een bijzondere techniek worden bloemen bijna mooier dan in werkelijkheid en zie je niet vaak zo’n indringend beeld van een bloem of plant. Uit de vele reacties blijkt dat dit erg wordt gewaardeerd. Het leuke daarvan is ook dat ik door mijn wijze van vastleggen leuke contacten in de sector heb gekregen die mij voorzien van fraaie fotomodellen, zoals bijvoorbeeld Mediaverdi met hun prachtige assortiment Dianthus en The Parfum Flower Company en Qualirosa met hun mooie rozen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

Uiteraard volg ik alle informatie die zowel met mijn werk als met fotografie te maken heeft op de voet. In de praktijk is het voor met name wat kleinere aanvoerders erg moeilijk om een goede actuele productfoto te leveren die van belang is voor met name Kopen op Afstand. Het belang daarvan wordt nog steeds onderschat en het is mijn volle overtuiging dat een slechte productfoto een negatieve invloed heeft op de prijsvorming. Het is onvoorstelbaar dat hele grote bedrijven met topkwekers dit nog niet kunnen realiseren. Plantion bracht kort geleden in het nieuws dat zij onderzoekt of er een mogelijkheid is om de aanvoer integraal op éénduidige wijze te fotograferen tijdens het aanvoerproces. De eerste resultaten zijn goed en de tijd zal het uitwijzen of het haalbaar is om in korte tijd grote hoeveelheden partijen goed vast te leggen.
Van een hele andere orde is het nieuws dat twee kinderen zijn omgekomen bij een brand in Emmen. In onze eigen straat kon enkele dagen daarvoor een gezin met hun twee kinderen tijdig wegkomen bij een brand, die beperkt bleef tot een forse financiële schade. Niet te bevatten.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Het World Horti Centre dat dit voorjaar van start gaat en op langere termijn de Floriade in Almere zijn fantastische plaatsen om mensen te confronteren met onder andere bloemen planten die de Nederlandse Tuinbouw produceert. Een fotografische bijdrage aan deze evenementen, bijvoorbeeld in de vorm van een expositie, zou mooi zijn. Vanuit mijn werk hoop ik dat mensen hun tuinen niet meer omtoveren tot een parkeerplaats, maar ruimte maken voor het prachtige assortiment vaste planten en boomkwekerij-producten en bloembollen dat beschikbaar is.

Wat ga je dit weekend doen?

Voor een orchideeënkwekerij heb ik in het verleden al foto’s voor de website gemaakt en er staan dit weekend enkele nieuwe variëteiten in mijn kleine studio. Daarnaast heb ik in de winter tijd om beelden die in ik 2017 heb gemaakt verder te verwerken en “af” te maken.


 

Bron: www.FloraNews.com
05-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant

Leuk Paul om je zo uitgebreid op facebook te zien. Mooie hobby en prachtige foto’s. Groetjes Anja (van Koumans Hoveniers)

Goed verhaal en prachtige hobby, leuk om te lezen!

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS