dinsdag 11 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Winterbloeiers #woonplantvandemaand februari 2018

Winterbloeiers #woonplantvandemaand februari 2018

Bloemenbureau Holland heeft de winterbloeiers primula, asbloem en jasmijn uitgeroepen tot woonplanten van de maand februari. Met uitbundige bloemen, fraai groen blad en een puur-natuur-uitstraling helpen de winterbloeiers ons stralend februari door, richting de lente!

Volgens Bloemenbureau Holland zijn de winterbloeiers een uitkomst voor wie al hunkert naar het voorjaar, maar toch echt nog een stukje winter uit moet zitten. Het zijn woonplanten die lak hebben aan de seizoenen en nu al eigenwijs bloeien in geuren en kleuren. De botanische beauty's primula, asbloem en jasmijn zijn in uitstraling vrij te vertalen als uitgelaten, romantisch en sereen. Ze kunnen allemaal goed tegen het wat droge binnenklimaat in huis en zijn makkelijk in de omgang: als je af en toe een rondje geeft, blijven ze groeien en bloeien.

Primula biedt vrolijke bloemen in rood, roze, wit, paars, lila en blauw die binnen alles opvrolijken als het buiten nog guur is.

Asbloem dankt haar naam aan de groene blaadjes die aan de onderkant donzig grijs zijn. Dat groen met asgrijs laat de prachtige bloemen in wit, blauw, lila, paars, roze, rood én tweekleurig extra mooi uitkomen.

Jasmijn is een sierlijk struikje met donkergroen blad en stralende stervormige witte bloemen die heerlijk ruiken. De lange ranken houden van wikkelen, klimmen en slingeren.

De ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer. Meer informatie over deze en andere woonplanten van de maand is te vinden op www.mooiwatplantendoen.nl

 


08-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Oxalis website


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS