dinsdag 11 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

Einde dreigt voor Westland Marketing

Einde dreigt voor Westland Marketing

De kans dat promotie-organisatie Westland Marketing in 2019 nog bestaat, is vrij klein. Het Westlandse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de jaarlijkse subsidiestroom van 2 ton per 2019 te beëindigen. Het college vindt namelijk dat de stichting los van de gemeente verder moet. Maar over het waarom blijft de gemeente vaag, zo meldt de WOS.

Het marketinginstrument van de gemeente Westland, dat sinds 2009 bestaat, is bekend geworden van acties als de Westland Inspiration Award en de Westlandse versie van het bordspel Monopoly. Voor tuinbouwbedrijven is Westland Marketing vooral bekend als drijvende kracht achter de promotie van de sector in binnen- en buitenland.

Directeur Angelique Koolschijn is niet verbaasd over het besluit van B en W. "Met de twee ton kun je net geen deuk in een pakje boter slaan. Ter vergelijking, in Den Haag wordt 28 miljoen euro aan marketing uitgegeven. Natuurlijk zijn er ook wel bedrijven die meebetalen, maar dat is op projectbasis. We missen slagkracht."

Voor een hoger subsidiebedrag is geen politiek draagvlak, ziet ook Koolschijn. "Daarom acht ik de kans groot dat Westland Marketing over een tijdje wordt opgeheven." Opvallend, want het college stelt in antwoord op vragen van WOS Media juist dat de stichting op eigen benen kan staan. Toch ziet de directeur ook kansen: "Ik denk dat we bijvoorbeeld meer moeten gaan samenwerken met het World Horti Center."

Verder zou het volgens Koolschijn ook goed kunnen zijn dat een nieuwe gemeenteraad (op 21 maart zijn er verkiezingen, red.) anders tegen het belang van marketing aankijkt. Op steun van de grootste oppositiepartij in de raad, Westland Verstandig, hoeft ze overigens niet te rekenen. Die roept namelijk al jaren dat ze van de organisatie af wil.

Niet stilzitten
Ondanks het 'dreigende einde' zit de organisatie niet bepaald stil. Zo wordt er dit jaar hard gewerkt aan de promotie van de Westlandse tuinbouwsector, onder meer met een tv-programma van National Geographic dat in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. En er wordt ook gewerkt aan een internationale brochure over Westland.

bron: WOS 


08-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS