dinsdag 11 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Goed gemengde tulpen van A&P Flowers

Goed gemengde tulpen van A&P Flowers

“We mengen de tulpen direct op de kwekerij, dus de bossen zijn zo vers mogelijk.” aldus Paul Schouten van A&P Flowers. De tulpenkweker maakt zich sterk om de bossen zo snel mogelijk van uit de kas naar de klant te brengen.

Paul: “We zorgen altijd voor zoveel mogelijk kleur in de bossen. We proberen er minimaal zeven verschillende kleuren in te mengen, met contrasten of juist passende kleuren.” Lachend vervolgt hij: “Ja, met Pasen betekent dat meer gele tulpen en met Valentijn meer rode.”

A&P Flowers is Preferred Supplier bij FleuraMetz. Dit geeft hem onder andere meer inzicht. “Als klantgroepen behoefte hebben aan andere kleuren, of als blijkt dat er iets moet worden aangepast, kunnen we snel schakelen.” Zijn doel is elke bos zo afleveren, dat iedereen die ze ziet, jeukende handen krijgt. Paul: “Zo van: die móet ik hebben!”

Tulpen zijn een geliefd product, en met deze kwaliteit zullen die jeukende handen niet moeilijk zijn. Paul: “Misschien niet, maar dat betekent voor ons wel continu kwaliteit leveren. Dat doen we graag.” Al zijn tulpen worden voorbehandeld, zodat de bos ten minste een week mooi blijft staan, als de consument ‘m heeft aangekocht. “Zij kunnen er dan extra lang van genieten.”

Rijp snijden
FleuraMetz-inkoper John Diemeer kan dat bevestigen. “Wat A&P Flowers doet, is niet alleen slim, maar ook prettig. Doordat ze op de kwekerij de bossen mengen, kunnen ze de tulpen ook wat rijper snijden, zodat iedereen kan zien hoe sterk de kleuren uitkomen.” Paul knikt. “Als je wat rauwer moet snijden, zijn de tulpen in de bos dan vaak nog groen. Bij A&P Flowers hoeft dat niet per se.”

Verder de keten in
Paul: “We willen steeds blijven verrassen. Als Preferred Supplier krijgen we meer inzicht in het vervolg van de keten en we kennen onze afzetmarkt.” John: “De mix kan zo steeds beter worden afgestemd, wat een win-win situatie voor iedereen oplevert.”

 

Bron: www.FleuraMetz.com
09-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS