dinsdag 11 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

Bloemenman Ton met De Valeweide al 35 jaar op weekmarkt in Vorden

Bloemenman Ton met De Valeweide al 35 jaar op weekmarkt in Vorden

Al 35 jaar staat 'Bloemenman' Ton van den Breemen van Bloemen en Planten De Valeweide uit Twello elke week op de Vordense weekmarkt. Afgelopen vrijdag werd hij door marktmeester Rein de Heus in het zonnetje gezet. De marktmeester zei blij te zijn met Ton op de markt: "Hij is een van de publiekstrekkers en biedt altijd een hoge kwaliteit aan bloemen en planten aan."

De naam De Valeweide is afgeleid van de boerderij in Voorst waar Ton 53 jaar geleden geboren is. Als jonge jongen kwam hij al mee met zijn ouders naar de Vordense weekmarkt. Toen Ton in de jaren 80 in de zaak van zijn ouders kwam, bezocht De Valeweide nog 10 weekmarkten in de regio. Nu zijn dat er een stuk minder. Naast de markt in Vorden is de bloemenman op zaterdag te vinden in zijn woonplaats Brummen en daarnaast heeft hij een bloemenwinkel in Twello.

De bloemenkraam van De Valeweide was afgelopen vrijdag feestelijk versierd en was er een plakkaat opgehangen met de tekst: "Hoera voor onze bloemenman, want al 35 jaren lang staat hij op de markt iedere vrijdag. En met zijn grote vriendelijke lach helpt hij vrolijk alle klanten, wilt u tulpen of chrysanten?. Dus roepen wij allemaal in koor, beste bloemenman ga zo door."

bron en foto: Achterhoek Nieuws

 


10-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS