dinsdag 11 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

De 5 vragen aan....Corina Duin

De 5 vragen aan....Corina Duin

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Corina Duin, bloemenkweekster uit Heemskerk. Werkzaam bij ons familiebedrijf, M.M. Duin - Traditional Tulips. Dit jaar bestaan we 90 jaar, ik ben echt geboren tussen de bollen en bloemen (en zelfs vernoemd naar een lelie…). Naast tulpen, hebben we ook scilla’s, pioenen, alliums, lelies en nerine. Eigenlijk doe ik van alles, van oogsten en verwerken van onze bloemen, tot de commerciële kant. En tussen de bedrijven door ben ik ook moeder van een zoon, Loe van 2,5 jaar. Hij komt al graag in de kas helpen met bloemen plukken.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Als echte bloemenliefhebber vind ik het allereerst heerlijk om tussen de bloemen bezig te zijn. Daarnaast zijn we misschien wel een beetje eigenzinnig, waar iedereen rechtsaf gaat, gaan wij graag linksaf, zeg maar. Zo broeien we onze tulpen uitsluitend, op traditionele wijze, in de vollegrond. Voor ouderwets knisperende tulpen. Ik vind het leuk om iets unieks te doen, je te onderscheiden in de markt. Onze markt leeft, dat geeft veel afwisseling en dynamiek aan mijn werk. Samen vormen we een goed team, met veel leuke ideeën. Tijdens het tulpen oogsten lekker sparren over nieuwe plannen, de combinatie van met je handen werken tussen de bloemen en met je hoofd bezig zijn vind ik echt een ideale. Daarnaast blijft het toch best bijzonder, dat we in Heemskerk een bos tulpen maken, die vervolgens de hele wereld over reist…

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Eigenlijk best veel. Iedere avond spit ik de krant nog even door en dan zijn er altijd wel zaken die je bezighouden. Maar als ik het moet beperken tot bloemenland, dan toch wel de ontwikkelingen binnen Floraholland. Welke kant gaat het op? Ik hoop dat er na alle discussie dit najaar, ook mensen wakker worden en dat er een goede koers uitgezet wordt voor de toekomst van de veilingklok. En natuurlijk ook nog leuk bloemennieuws, de tulp is de bloem van de maand, zaterdag 20 januari is het weer internationale Tulpendag. Als tulpenfan wordt je daar toch blij van.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Storytelling wordt steeds belangrijker en ons product (al spreek ik liever niet van product, dat klinkt zo statisch) leent zich daar heel goed voor. Bloemisten zoeken iets om zich te onderscheiden, om de klant te verrassen. Ons verhaal vertellen, laten zien wat we doen. We hebben daarom ook ons eigen tulpenmerk opgericht, Traditional Tulips. Meer naar buiten treden met ons verhaal en onze bijzondere manier van werken. Een beetje meer PR en ons netwerk versterken. Zo hebben we dit jaar ook voor het eerst op de Trade Fair gestaan in Aalsmeer met ons tulpenmerk.

Wat ga je dit weekend doen?

Er staat een etentje op de planning met vrienden. In het kustdorp Wijk aan Zee zit echt een fantastische Italiaan. Mooie gesprekken, lekker eten, goede wijn en niet te vergeten een echt Italiaans toetje… Heerlijk! En verder lekker druk met mijn zoontje. Samen boodschappen doen, puzzelen of ‘zijn’ dieren verzorgen. Dan maakt het eigenlijk niet zo veel meer uit wat je in het weekend doet, met zijn enthousiasme is alles eigenlijk leuk om te doen… Maar tussendoor ben ik ook nog te vinden tussen de bloemen, onze tulpen groeien de hele week door, dus we mogen ook nog aan het werk.

Bron: www.FloraNews.com
12-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWHouwenplant

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS