dinsdag 11 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Bloemenatelier In de Roos eerste gecertificeerde duurzame bloemist in Groningen

Bloemenatelier In de Roos eerste gecertificeerde duurzame bloemist in Groningen

Bloemenatelier "In de Roos" is de eerste gecertificeerde duurzame bloemist in Groningen en Friesland. Van het voorjaar startte de eigenaren Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek met het behalen van het erkende certificaat Barometer Duurzame Bloemist van Stichting Milieukeur en woensdag 10 januari sleepte In de Roos het zilveren keurmerklabel binnen.

Met het certificaat biedt In de Roos de garantie dat zij duurzaam ondernemen. "We zijn al zeker vier jaar bezig met duurzaamheid, zoals het inkopen van bloemen met het EKO-keurmerk en het MPS-A en Fairtrade Max Havelaar label. We brachten het alleen nooit naar buiten", aldus eigenaar Henk van der Veen, die zijn zaak opende in 2001. 

Bloemen lijken een natuurproduct, maar dat betekent niet automatisch dat het milieu niet wordt belast, bloemen niet bespoten zijn of dat er geen kinderarbeid aan te pas komt. "Met de Barometer Duurzame Bloemist kan duurzame inkoop zwart-op-wit op de factuur komen te staan, maar klanten kunnen ook kiezen voor een 100 procent duurzaam boeket", aldus Van der Veen.

De bloemist is niet alleen de eerste bloemist in de stad Groningen, maar ook in de provincie en de naastgelegen provincie Friesland. In de Roos bezorgt zelf in de stad Groningen en onder meer in de omliggende plaatsen Zuidhorn, Adorp, Garmerwolde, Peize en Haren. Buiten de regio werken zij samen met collegabloemisten van FloraNL, een landelijk collectief van samenwerkende bloemisten. De aangesloten bloemisten hebben daarbij minimaal de intentie zich binnen twee jaar duurzaam te certificeren of zijn inmiddels gecertificeerd. Gegarandeerd een goed boeket.


 

Bron: www.FloraNews.com
12-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Oxalis website


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS