dinsdag 11 december 2018
Floranews TOP KUBO via TFC

Vervolg experiment Vandaag voor Morgen start in september

Vervolg experiment Vandaag voor Morgen start in september

Royal FloraHolland heeft besloten in september 2018 te starten met een vervolg experiment Vandaag voor Morgen. Het eerste experiment is in 2017 succesvol afgerond. Samen met een betrokken groep kwekers en klanten wordt dit vervolg experiment voorbereid, gebruikmakend van opgedane ervaringen en inzichten.

Er is voor gekozen om het vervolg van Vandaag voor Morgen pas te starten na de piekperiode. De komende maanden wordt prioriteit gegeven aan het realiseren van probleemloze dagelijkse logistieke dienstverlening. Alle benodigde kennis en capaciteit wordt daarop ingezet en is dus niet beschikbaar voor een gelijktijdig experiment.

Bij Vandaag voor Morgen worden de producten vandaag aan het einde van de ochtend geveild op de veilingklok, waarna ze de volgende ochtend vroeg afgeleverd worden bij de klanten. Gegarandeerd op de juiste plek op het juiste tijdstip. De producten die dan 's morgens geveild zijn, worden 's middags geoogst, gesorteerd en verpakt en 's avonds/'s nachts naar de veiling vervoerd. Daar worden ze 's morgens voor 6.00 uur bij de klanten afgeleverd. Dagverse producten, just-in-time geleverd.

Het scheiden van het transactiemoment en de logistieke afhandeling levert logistieke ketenvoordelen op die ten gunste moeten komen van zowel kwekers en klanten, als van Royal FloraHolland. In het eerste experiment in 2017 is het principe technisch getest. In het experiment dat in september start zullen diverse productgroepen op zowel Aalsmeer als Naaldwijk 's morgens vroeg afgeleverd kunnen worden 

Bron: www.RoyalFloraHolland.nl
12-01-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Oxalis website


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS