maandag 25 maart 2019
Topbanner Kubo Dummen Orange Top Flower Trials

Lelie zomerbol van het jaar

Lelie zomerbol van het jaar

Zinderende lelies brengen kleurspektakel in de tuin. Precies, in de tuin! Veel mensen kennen de lelie als snijbloem en weten niet dat ze ook in de tuin kunnen schitteren. Daarom is de lelie uitgeroepen tot zomerbol van het jaar 2018.

Symboliek
Lelies groeien van origine over het gehele noordelijk halfrond. De lelie wordt al duizenden jaren als bloem met betekenis gezien vanwege de uitgebreide symboliek die het met zich meedraagt. De lelie staat voor vrouwelijkheid, liefde, zuiverheid en vergankelijkheid. Maar de lelie neemt ook een prachtige historie met zich mee. In 1150 gebruikte de Franse koning Lodewijk de lelie namelijk op zijn schild als symbool voor zijn naam (Louis of Loys) en macht. En de lelie staat op vele historische schilderijen als lijdend voorwerp geportretteerd.

Zomerbol Lelie iBulb

Echte zomerbloemen
Lelies zijn echte zomerbloemen. Als je verschillende soorten lelies poot kan je vanaf begin juni tot in september genieten van de prachtige bloemen doordat de verschillende soorten lelies elkaar opvolgen met bloeien.

Leliebollen doen het ook prachtig in potten of plantenbakken. Zorg wel voor gaten in de bodem zodat het overtollige water kan weglopen.

bron en foto: iBulb

 


06-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS