maandag 25 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

Wie wint de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018?

Wie wint de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018?

Op woensdag 21 maart aanstaande wordt tijdens de uitreiking van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 bekend gemaakt welke spraakmakende duurzame innovaties de wereld gaan veranderen. De duurzame innovatieprijs wordt uitgereikt iin de categoriën Food & Agri, Circulaire economie en Vitale gemeenschappen & Zorg. Voorafgaand aan de bekendmaking, worden op 21 maart inspiratiesessies gehouden in dezelfde drie categoriën.

In de drie categorieën; Food & Agri, Circulaire economie en Vitale gemeenschappen & Zorg vertellen onder andere Rob Pieters van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, Edwin Bark van Tivall Europe en Tanja Roeleveld van Landal Greenparks (MVO Manager van het jaar 2017) over hun innovatieve oplossingen, met als rode draad duurzaam leiderschap.

De drie finalisten in de categorie Food & Agri zijn:

H2O Technics B.V. met een milieuvriendelijke bestrijding en eliminatie van pathogene ziekteverwerkers, bacteriën, algen, biofouling en parasieten in water. Hierbij wekken zij met een geavanceerde resonator en besturingssysteem ultrasone geluidsgolven op.

Kipster met een revolutionaire kippenboerderij die het eerste klimaatneutrale ei ter wereld produceert. Alle bijproducten van het productieproces worden zo goed mogelijk verwaard, zonder emissies uit te stoten.

Wasteless met een data-driven aanpak van voedselverspilling voor supermarkten met prijsdifferentiaties. Producten in het versvak, waarbij de uiterste verkoopdatum nabij is, worden automatisch afgeprijsd.

De drie finalisten in de categorie Circulaire economie zijn:

Living Light met een atmosferische lamp die zijn energie put uit een plant die vlakbij de lamp wordt geplaatst. Hoe beter de plant wordt verzorgd, hoe langer de lamp schijnt.

PeelPioneers met waardevolle citrusschillen? PeelPioneers ziet mogelijkheden in de foodbranche, cosmetica, schoonmaakmiddelen en papierindustrie.

WP Trading Alphen aan de Rijn BV met plantenpotten van gebruikt papier die dankzij een speciale behandeling voor een programmeerbare tijd natsterk zijn. Na de groeifase kunnen de potten de gft-bak in en gecomposteerd worden.

De finalisten in de categorie Vitale gemeenschappen & Zorg zijn:

Scoozy met de Scoozy scootmobiel, die slimme sensoren heeft, goede zichtbaarheid in het verkeer en maximaal comfort. Dit maakt de aanschaf van een scootmobiel toegankelijker.

De Somnox slaaprobot die een goede nachtrust stimuleert. Met de ideale slaapademhaling en begeleidende meditatie zorgt de robot voor ontspanning en rust.

De app Super Brains, die mensen met ADHD helpt gewoontes aan te leren en afspraken na te komen. De kans op gedragsverandering groeit dankzij de interactieve coaching om actie te ondernemen.

Aansluitend op de inspiratiesessies wordt in elke categorie de Rabo Duurzame Innovatieprijs uitgereikt. De keynote speaker van de dag is niemand minder dan Annemieke Nijhof, Topvrouw van het jaar 2015 en CEO van Tauw Group BV. Zij gaat de aanwezigen ervan overtuigen waarom duurzaam leiderschap essentieel is bij succesvol innoveren. Annemieke haalt voldoening uit het bijdragen aan de ontwikkeling van mensen om haar heen, wil helpen om van deze wereld een betere plek te maken en zet haar dromen om in daden. De basis voor iedere grote innovator.

 

 


08-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS