maandag 25 maart 2019
Topbanner Kubo Dummen Orange Top Flower Trials

De 5 vragen aan... Frank Voorn

De 5 vragen aan... Frank Voorn

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Frank Voorn, 36 jaar oud en getrouwd met Jozina. We hebben een dochter van 4 en zoon van 1. Ik ben geboren en woonachtig in de Noordoostpolder (Flevoland). Ik ben opgegroeid op een rozenkwekerij en heb 12 jaar geleden samen met mijn ouders naast de huidige rozenkwekerij een nieuwe rozenkwekerij gesticht. Ik ben verantwoordelijk voor deze rozenkwekerij en naast mijn ouders die nog steeds actief zijn binnen het bedrijf is ook mijn vrouw werkzaam op de kwekerij, een echt familiebedrijf.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Eigenaar zijn van een rozenkwekerij is een veelzijdige functie, er komt heel wat meer bij kijken als alleen het telen van rozen. Arbeid, energie en de afzet dienen ook de volle aandacht te krijgen om als rozenkweker succesvol te zijn. Deze veelzijdigheid vind ik erg leuk. Verder heb ik interesse in techniek, ik vind het leuk om doormiddel van techniek processen binnen het bedrijf te verbeteren.

Voorn Rozen

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Het nieuws wat mij de afgelopen tijd beziggehouden heeft is de kou van vorige week en reactie van de energiemarkten hierop. Er ontstond door de kou en productieproblemen paniek op de energiemarkt waardoor de dagprijzen enorm stegen. Gelukkig zijn met het mildere weer de prijzen weer gezakt naar het normale niveau.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Op dit moment zijn wij binnen het bedrijf behoorlijk aan het veranderen, we zijn namelijk bezig om te schakelen van grootbloemige rozen naar trosrozen. Vorig jaar zijn we hier al mee begonnen en we verachten eind volgend jaar volledig te zijn overgeschakeld. Dit brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee op het gebeid van de teelt en verwerking van de rozen. Dus ik heb een lange lijst met dingen die ik nog graag wil oppakken en veranderen om de omschakeling in goede banen te leiden.

Wat ga je dit weekend doen?
Het weekend van een rozenkweker staat vaak in het teken van werken aangezien er bij ons 7 dagen per week gewerkt wordt. Bij onze familie zijn er in de maand maart veel jarigen dus wij hebben zowel zaterdag als zondag een verjaardag in de planning staan.
 

Bron: www.FloraNews.com
09-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland

Mooie reportage.

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS