maandag 25 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

Reijm Nieuwekerk neemt afscheid van witte kweekpot

Reijm Nieuwekerk neemt afscheid van witte kweekpot

Kwekerij Reijm Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJsel kweekt zelf jaarlijks ruim 4,5 miljoen potplanten en daarnaast worden Draceana’s geïmporteerd uit Latijns Amerika. Via bloemenveiling Royal FloraHolland vinden deze planten hun weg naar klanten in onder andere Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland.

Ruim 20 jaar waren al deze planten herkenbaar aan de witte plastic potten, maar nu niet meer. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar potten en daaruit kwam naar voren dat de witte potten voor consumenten niet ideaal waren. Wanneer de plant in een andere pot wordt gezet, blijft de witte kleur vaak zichtbaar, wat niet wenselijk is. Reijm Nieuwerkerk schakelt daarom over naar de meer neutrale kleur taupe..

“Nog steeds een onderscheidende kleur die niet standaard is binnen de sierteelt en die naar ons idee een goede uitstraling heeft. We hebben die keuze ook aan diverse mensen in de handel voorgelegd en daar werd positief op gereageerd.”, aldus Jaré Reijm. De kweker vindt het spannend hoe er op de verandering gereageerd wordt, maar heeft vertrouwen in de gemaakt keuze.

Tijdens de Seasonal Trade Fair bij Royal FloraHolland in Naaldwijk op 14 en 15 maart wordt de neiuwe pot voor het eerst worden getoond.  

Reijm Nieuwerkerk


12-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS