maandag 25 maart 2019
Topbanner Kubo Dummen Orange Top Flower Trials

Engelse Moederdag bij Waitrose genderneutrale Jij-dag

Engelse Moederdag bij Waitrose genderneutrale Jij-dag

De Britse supermarkt Waitrose heeft dit jaar Moederdag in een nieuw jasje gestoken. Moederdag maakt plaats voor de genderneutrale ’Jij-dag’ in een poging om transgender moeders te betrekken, zo valt te lezen in de Sun.

De traditionele moederdagkaarten zijn nog wel verkrijgbaar, maar de schappen zijn vanaf dit jaar ook gevuld met andere kaarten. De keuze van Waitrose is gebaseerd op eerdere reacties van transgender activisten. De actievoerders riepen eerder op tot het gebruik van termen als ‘Guardian’s Day’ of ‘Carer’s Day’.

genderneutrale moederdag

foto: ANP

Op social media veel reacties tegen de actie van de supermarkt te lezen: "Moederdag is voor MOEDERS", "Vrouwen krijgen kinderen, mannen niet".

Mensen noemen het een marketingstunt. Volgens hen doet Waitrose gewoonweg een poging om zoveel mogelijk kaarten te verkopen op een feestdag die eigenlijk alleen is bedoeld om moeders te eren.

Naast de ’jij-dag-kaarten’ wordt er door Scribbler kaarten ook aandacht geschonken aan alleenstaande vaders en gezinnen met twee moeders.

Sommige Engelse scholen zijn zo klaar met de term Moederdag dat zij dit voortaan ’een dag voor speciale personen’ gaan noemen. 

Bron: www.FloraNews.com
12-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS