maandag 25 maart 2019
Topbanner Kubo Dummen Orange Top Flower Trials

Petunia tuinplant van de maand april 2018

Petunia tuinplant van de maand april 2018

Tuinplant van de maand april is dit jaar de petunia. Maandelijks kiest Bloemenbureau Holland in samenwerking met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant met een geweldige uitstraling of bijzondere eigenschappen om extra onder de aandacht te brengen. Dit keer is gekozen voor de kleurrijke en veelzijdige eenjarige zomerbloeier petunia.

Deze zomerbloeier is uitermate geschikt voor in hangmanden, kuipen, muurzakken en bakken. En natuurlijk niet te vergeten in de volle grond tussen bodembedekkers in borders. Het is een volhouder die goed verzorgt bloeit tot de vorst invalt en al die tijd zorgtvoor een bloemenzee in de tuin.

Tuinplant van de maand april Petunia

De Petunia is verkrijgbaar in vele soorten en maten; effen, gestippeld, gestreept, met enkele of dubbele bloemen en in alle kleuren van de regenboog, tot en met bijna zwart toe. Bekende series als Surfinia, Crazytunia of Cascadia geven met hun naam hun specialiteit al aan: lange takken, aparte bloemvormen of een wolk van hangende bloemen.

De Petunia komt uit Zuid-Amerika, waar de plant groeit in Brazilië en Argentinië. In de natuur zien de planten er vaak aanzienlijk schrieler uit dan de bloemenweelde die kwekers er met kruisingen van hebben weten te maken. Er zijn honderden hybriden in de handel en veredelaars komen steeds met nieuwe cultivars, die weer nieuwe kleuren of vormen hebben en bijvoorbeeld beter bestand zijn tegen de regen.

Meer informatie over de pertunia voor de vakhandel en de consument, zoals verzorgingstips en trivia over de petunia, is te vinden op de website mooiwatplantendoen.nl. Hier is ook promotiemateriaal te downloaden.

 


13-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Bart


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS