maandag 25 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

200 glastuinbouwbedrijven openen hun deuren tijdens Kom in de kas 2018

200 glastuinbouwbedrijven openen hun deuren tijdens Kom in de kas 2018
200 glasgroente-, potplanten- en snijbloemenbedrijven in 22 regio's verspreid over Nederland openen in het weekend van 7 en 8 april de deuren voor het publiek tijdens Kom in de Kas.

Thema van Kom in de Kas 2018 is een kleurrijke toekomst. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om smaakvolle groenten, kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken en hoe zij daarbij voortdurend op zoek zijn naar nieuwe smaken, nieuwe kleuren en vormen. Uiteraard is er ook aandacht voor techniek en innovatie en wordt in diverse regio’s uitleg gegeven over aardwarmte.

Kom in de Kas 2018

Mensen die niet kunnen wachten tot 7 en 8 april kunnen alvast een kijkje in de virtuele kas nemen door middel van een 360 graden experience, de vrKAStour. Deze is te zien op de website van Kom in de Kas en biedt een kijkje in een tomaten-, gerbera- en potplantenkas. In de virtuele kas zijn veel wetenswaardigheden over de glastuinbouw verwerkt en ziet en ervaart men hoe high tech deze sector is.

Net als vorig jaar kunnen kinderen in het Kom in de Kas weekend met de KomInDeKas app op zoek naar de 7 helden van de kas. Op een speelse manier krijgen ze dan extra informatie over 7 onderdelen van de kas. In 2017 werd deze app gelanceerd en dit was een groot succes onder de kinderen.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd.  

 

foto: Rolf van Koppen fotografie


13-03-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS