maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

De 5 vragen aan...Paul Kouwenhoven

De 5 vragen aan...Paul Kouwenhoven

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Paul Kouwenhoven, 51 jaar. Ik ben al 29 jaar getrouwd met Yvonne. Samen hebben we drie zonen: Richard van 26 jaar, Danny van 24 jaar en Bob van 21 jaar. Het tuindersvak is me met de paplepel ingegoten. Zelf ben ik vanaf mijn twintigste zelfstandig tuinder. Sinds tien jaar telen we snijhortensia’s. Daarvoor heb ik altijd snijamaryllis geteeld.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Het telen van bloemen is een prachtig vak. Het is altijd weer de uitdaging om een zo mooi mogelijke kleur te krijgen en een kwalitatief perfect product. Door de veranderende markt heb je als kweker steeds meer contact met je klanten. Dat vind ik echt ontzettend leuk en ook leerzaam om te weten waar je product terechtkomt. Het ondernemen is zo veelzijdig dat het nooit saai wordt.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Het valt mij de laatste jaren op dat men in de politiek veel bezig is met het bekritiseren van andere partijen/formaties. Wat mijns inziens meer soelaas biedt, is jezelf meer bezig te houden met je eigen sterke standpunten in plaats van andere mensen onder een vergrootglas te leggen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Wanneer ik deze vraag vorig jaar gesteld zou krijgen, was het antwoord eenvoudig. We hebben ons bedrijf in Kwintsheul verkocht en een ander bedrijf in Bleiswijk aangekocht. Nu gaan we hier produceren, maar de periode hier voorafgaand is erg druk geweest. Dus alle dingen die ik wilde oppakken of veranderen, zijn heel recent gerealiseerd. Vooralsnog het laatste wat we besloten hebben, is de aanschaf van een voorraadbeheersysteem. Hiermee kunnen al onze klanten verbinden met onze voorraad en hieruit bestellen, waardoor iedereen de gewenste hoeveelheid vers geleverd in hun box kunnen ontvangen.

Wat ga je dit weekend doen?
Eerst een lekker biertje drinken met Koningsdag. En dit weekend ga ik met de spelersbus van Quintus Handbal mee naar Houten om hun te ondersteunen zodat zij zich kunnen handhaven in de bene league. Op zondag heb ik een verjaardag van vriend Ron van Oosten.
 

Bron: www.FloraNews.com
26-04-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS