dinsdag 22 januari 2019
Topbanner Kubo Beekenkamp Deliflor

1,4 miljoen bezoekers genieten in 2018 van Keukenhof

1,4 miljoen bezoekers genieten in 2018 van Keukenhof

Keukenhof kijkt wederom terug op een succesvol seizoen. De bloemententoonstelling werd door bezoekers gewaardeerd met een 9,0 en net als in 2017 hebben maar liefst 1,4 miljoen mensen het park bezocht.

Mooi opvallend gegeven is dat de gemiddelde leeftijd van de bezoeker lager ligt dan voorgaande jaren. Steeds meer twintigers en dertigers en jonge gezinnen met kinderen bezoeken Keukenhof, waardoor de gemiddelde leeftijd daalde van 48 jaar naar 46 jaar.

Keukenhof 1,4 miljoen bezoekers 2018

Het weer was dit seizoen grilliger dan ooit. Van extreme kou in de eerste weken tot veel regen direct daarna volgde in mei een zeer warme periode. Het park had er al met al niet onder te leiden en de bezoekers bleven er niet voor weg. Het park was was tot de laatste dag kleurrijk.

Wie zelf weleens een kijkje heeft genomen, weet dat zodra je de auto parkeert, de diverse talen je om je oren vliegen. Niet zo gek als je bedenkt dat de 1,4 miljoen bezoekers 100 verschillende nationaliteiten hebben. 20% van hen komt uit Nederland, daarna volgen landen als Duitsland, Amerika, Frankrijk, China en Groot-Brittannië.

De afwikkeling van het verkeer in de Bollenstreek verliep voorspoedig. Steeds meer bezoekers komen naar Lisse met het openbaar vervoer, via de Keukenhof Express van Schiphol, Leiden en Haarlem. De tijd waarin je over het stuk van de A4 naar het park langer deed dan de rit vanuit Noord-Brabant naar de afslag op de A4 lijkt voorbij.

Het thema van Keukenhof 2019 wordt Flower Power, de kracht van bloemen. Keukenhof is in 2019 geopend van 21 maart tot en met 19 mei.

Keukenhof 2018 Lisse Keukenhof 2018

foto's: L. de Boef  - dronebeelden: Keukenhof


Leandra de Boef | 15-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS