dinsdag 22 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

Overschotten van kwekers naar voedselbanken

Overschotten van kwekers naar voedselbanken

Voedselbanken Nederland opent deze zomer een "verspunt" op het terrein van ABC Westland in Poeldijk. Het groente- en fruitverzamelpunt zal niet de plaatselijke voedselbank bevoorraden maar juist de hele regio.  

Mensen die bij de voedselbank moeten aankloppen, eten over het algemeen ongezonder dan mensen die dat niet doen. Zij krijgen te weinig groente, fruit, vezels en vis en te veel verzadigd vet binnen. Juist gezonde producten zijn hartstikke duur”, aldus Ellianne Leeffers, projectleider van het verspunt tegen AD.nl. ,,Je bent goedkoper uit wanneer je naar de snackbar of McDonald’s gaat dan wanneer je verse groente haalt en zelf een maaltijd bereidt.” Om hier verandering in te brengen en ‘klanten’ van meer groente en fruit te voorzien, opent Voedselbanken Nederland een speciaal distributie- en sorteercentrum. Daarvandaan worden de overschotten van telers verdeeld over verschillende voedselbanken. Leeffers: ,,We beginnen met de regio Rijnmond, maar zodra wij onze organisatie - en met name de logistiek - op orde hebben, willen wij dit verder uitbreiden.”

Westland, belangrijkste tuinbouwgemeente van Nederland, bleek de uitgelezen plek voor het centrum. ,,Los van het feit dat het vlak bij Rotterdam is, zitten we écht bij de bron:  de telers. Dichter bij het vuur kan haast niet.” Ook zijn de Westlanders van het aanpakken, aldus Leeffers. ,,Iedereen heeft de wil om dit te ondersteunen.”

lees hier het gehele artikel

bron: AD.nl / foto: Koen Suyck


15-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS