maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

De 5 vragen aan...Frank van Mil

De 5 vragen aan...Frank van Mil

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Frank van Mil. Ik ben 49 jaar, bijna 23 jaar getrouwd met Pauline en vader van drie zonen, Lucas (21 jr), Justus (19 jr) en Marius (16 jr) en woon in Delft. Ik ben geboren op een tuinbouwbedrijf in Schipluiden, vlakbij De Lier. Mijn vader had ook drie zonen, maar geen van ons heeft uiteindelijk zijn bedrijf overgenomen. Wel zijn we allemaal aan het ondernemen. Samen met mijn compagnon John Olsthoorn leiden we al meer dan 10 jaar Pull Position, een marketingbureau voor de tuinbouwsector. Ik werk hier voornamelijk op het gebied van strategie en organisatie voor onze klanten. Samen met mijn andere 7 collega’s zijn we het Marketingteam in Green voor elke ondernemer in onze mooie sector.

Frank van Mil

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De passie voor de producten. Ik ben opgegroeid tussen de tomaten, dus als ik zo nu en dan kan, sluip ik bij een klant stiekem even de kas in om de geur op te snuiven. Alle collega’s bij Pull Position zijn wild van bloemen en planten. We bedenken met elkaar de mooiste dingen op het gebied van marketing en voeren ze vervolgens uit. Zo dragen we bij aan de meest geweldige producten en bedrijven in deze prachtige sector. En dat maakt deze functie niet bijzonder, maar fantastisch!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Op 12 mei was het de Dag van de Zorg. Ik denk dat we met zijn allen onvoldoende beseffen wat deze ‘handen aan het bed’ voor patiënten betekenen, alleen al om de zorg persoonlijker te maken. Wij hebben daarom op maandag 14 mei lokaal ons steentje bijgedragen met een fleurige actie. Samen met het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en de bloementelers Colours of Nature en Together2Grow hebben we de medewerkers van het ziekenhuis met een Gerbera of Alstroemeria verrast. Het is wetenschappelijk bewezen dat bloemen helpen bij een sneller herstel van patiënten en zowel in fysiek als mentaal opzicht een positieve bijdrage levert aan de gemoedstoestand van mensen. Daarom is de btw-verhoging op bloemen van 6 naar 9 procent een belachelijke maatregel. De aankoop van bloemen zou juist verder gestimuleerd moeten worden.

Dag van de Zorg

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou heel graag de wereldconsumptie van bloemen en planten willen verhogen. De wereldbevolking groeit, net als de welvaart. Er is veel latente vraag aanwezig bij consumenten, die nu nog niet (genoeg) bereikt wordt. We kunnen de concurrentie in de cadeausector te lijf gaan door een betere inzet van marketingcommunicatie en slim gebruik te maken van de huidige mogelijkheden van online marketing, social media en influencers om tot ver in de huiskamer van de consument te komen. Er is nu veel te veel versnippering. Elke productgroep werkt momenteel aan haar eigen bloemenpromotie en concurreert uiteindelijk met de andere bloem. Terwijl we niet tegen elkáár moeten concurreren, maar juist met elkaar optrekken als bloemen- en plantensector om de taart te vergroten.

Wat ga je dit weekend doen?

Zaterdag is mijn voetbaldag en ben ik op of rond SV Den Hoorn te vinden. Mijn zoons voetballen daar en zelf ben ik betrokken bij de vereniging als bestuurslid. Zondag is mijn moeder jarig en gaan we gezellig bij haar op de koffie. Maandag is het tweede Pinksterdag en het wordt mooi weer; ik denk dat ik samen met Pauline heerlijk een rondje Groene Hart ga fietsen op de racefiets.

Pull PositionTeam Pull Position

Bron: www.FloraNews.com
18-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS