maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

De 5 vragen aan…Ralf Overtoom

 De 5 vragen aan…Ralf Overtoom

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ralf Overtoom. Een Noord-Hollandse tuinderszoon, samenwonend met Heleen in Obdam met inmiddels 3 gezonde kinderen, 5 schapen, 4 eenden en een hond.

Als zoon van een chrysantenkweker was ik al snel met het chrysantenvirus besmet en na mijn studie aan de HAS Den Bosch ben ik in het jaar 2000 bij Dekker Chrysanten begonnen. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor marketing en (Nederlandse) verkoop. Met een team van 10 personen zijn we met de afdeling marketing & verkoop dagelijks bezig om Dekker Chrysanten en onze rassen optimaal in de keten te positioneren.

Ralph Overtoom Dekker Chrysanten

Mijn hart ligt meer bij commercie dan bij marketing. Daarnaast heeft het internationale aspect mij altijd erg getrokken. Dit in combinatie met het toenemende belang van marketing maakt dat we marketing en verkoop gaan splitsen. (Wie wordt mijn nieuwe collega? We hebben nog een openstaande van vacature marketing manager) In mijn nieuwe rol als international salesmanager ben ik onder andere verantwoordelijk voor de internationale commerciële zaken binnen Dekker Chrysanten.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De internationale dynamiek van het chrysanten vak maakt deze functie heel bijzonder. Samen met klanten en collega’s een verandering teweeg brengen geeft energie!

Ralph Overtoom Dekker Chrysanten

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Sport (en met name de beleving eromheen) is iets wat altijd mijn aandacht trekt. Dagelijks volgt ik diverse nieuwsberichten omtrent grote en kleine sportevenementen. Ik vind het zeer fascinerend om te horen en te lezen hoe een klein iets tot iets heel groots gemaakt kan worden. Het kapsel van Neymar jr. leidt tot een golf van reacties. Het is niet zozeer het veranderende kapsel wat me trekt, maar meer de commotie welke het met zich meebrengt.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Laat ik me bij het beantwoorden van deze vraag maar beperken tot de zaken waar ik (enige) invloed op heb. Door de drukte van alledag ontbreek het weleens aan de tijd om echt met mijn collega’s in gesprek te gaan. Wat drijft hen en hoe kan ik hen daar bij helpen?Ik wil hier graag meer tijd voor vrijmaken.

Wat ga je dit weekend doen?

Afgelopen periode en dan met name de laatste 3 weken stonden volledig in het teken van Chrysanthemum Valley en de lancering van onze nieuwe huisstijl. Het is ontzettend gaaf om te zien hoeveel energie dit losmaakt in mensen en wat het allemaal teweeg brengt, zoowel binnen onze organisatie als in de keten waarin we actief zijn. Een oud spreekwoord luidt echter ook: “Na hard werken is het goed rusten“.
Ik hoop dan ook op lekker weer komend weekend, zodat ik thuis in de tuin kan werken en aansluitend samen met mijn gezin van mijn tuin en de natuur kan genieten. Daarnaast hoop ik een paar voetbalwedstrijden van het WK te kunnen bekijken. We zijn dan wel niet van de partij, maar er zijn genoeg redenen om toch te gaan kijken.

foto 1 en 2 Richard Rood, foto 2 L. de Boef

Bron: www.FloraNews.com
22-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS