zaterdag 8 augustus 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Oerlemans Packaging draagt steentje bij aan World Cleanup Day

Oerlemans Packaging draagt steentje bij aan World Cleanup Day

Zaterdag 15 september was de World Cleanup Day. Wereldwijd werd er zwerfvuil opgeruimd en in kaart gebracht. Oerlemans Packaging was sponsor van World Cleanup Day Nederland waar meer dan 250 teams aan deelnamen. Het bedrijf produceerde voor de Nederlandse teams de gerecyclede afvalzakken en er namen over heel Nederland meer dan 60 eigen medewerkers actief deel aan de opruimactie.

De vestiging Oerlemans Plastics in Genderen en Giessen kreeg 44 personeelsleden met aanhang gemobiliseerd om mee te doen aan deze actie. De jonge en de oudere generatie was hiermee vertegenwoordigd. Het afval dat opgeruimd werd, werd vastgelegd in de Litterati-app, waarmee een goed beeld gevormd kon worden over de soorten afval.

De top 5 van het gevonden afval bestond uit*:
1. Sigarettenpeuken
2. Blikjes
3. Verpakkingen
4. Flesjes
5. (Plastic)bekers

"Met deze actie hebben we als bedrijven een steentje bij kunnen dragen aan het beter leefbaar houden van onze omgeving. Middels voorlichting aan scholen, verenigingen e.d. wil Oerlemans Packaging de bewustwording bij de mensen activeren om niet zomaar afval op straat te gooien. Het probleem is en blijft een mentaliteitskwestie! Plastic is te waardevol om weg te gooien!"

* Bron: gegevens Plastic Soup Foundation


Voor meer informatie:
Oerlemans Packaging B.V.
Rob Verhagen
rv@oerlemanspackaging.nl
06-12990381

 

 


 


18-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS