maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Doek valt voor een van de oudste kassenbouwers van Nederland

Doek valt voor een van de oudste kassenbouwers van Nederland

Afgelopen woensdag is de Grimbergen Group, door de rechtbank in Limburg failliet verklaard. Daaronder vielen de dochterondernemingen Thermoflor Bright Buildings, Thermoflor Building and Service en Grimbergen Constructions.

De reden van het faillissement is dat men recentelijk minder projecten heeft binnengehaald. Ook zou een project in Groot-Brittannië door de opdrachtgever zijn stilgelegd in verband met de brexit, zo meldt curator Pieter Scholtes aan FD weten,

In een reactie geeft het bedrijf aan te hopen 'op heel korte termijn' een doorstart te maken. Ook de curator rept van 'serieuze belangstelling', en zoekt nu uit of een gedeeltelijke of zelfs complete bedrijfsoverdracht gerealiseerd kan worden. 

De start van het mondiaal opererende bedrijf, vooral bekend dankzij de kassenbouw, lag in 1877, toen G. Grimbergen senior in het Zuid-Hollandse Poeldijk een smederij opende. Rond 1900 mocht Grimbergen zich de eerste kassenbouwer van het Westland noemen. Hij bouwde de eerste serres voor de opkomende druiventeelt in de regio. Die serres ontwikkelden zich rond 1925 langzaam maar zeker tot kassen, met meerdere aangesloten kappen. In 1979 werd Thermoflor opgericht, dat zowel eenvoudige serres als complexe turnkeyprojecten bouwde en leverde. Onder andere Intratuin en GroenRijk waren klanten van naam. Dit jaar werd nog een gestart met de bouw van een Intratuinvestiging van 8.000 vierkante meter in Deventer. 

Thermoflor geeft verder aan alles in het werk te stellen om lopende projecten, zoals bijvoorbeeld Intratuin Deventer, zo goed mogelijk te laten doorgaan. 


08-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS