maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Kwekers leveren eerste bomen aan Floriade Almere 2022

Kwekers leveren eerste bomen aan Floriade Almere 2022

Een twintigtal enthousiaste kwekers levert een bijdrage aan de Groene Stad Arboretum op de Floriade 2022 met de donatie van 720 bomen. Het Arboretum van 8 hectare groot zal het groene hart vormen van de expo in 2022 én van de stadswijk die daarna op het Floriadeterrein verrijst. Het arboretum wordt een levende plantencatalogus, waar je doorheen kunt dwalen langs een verzameling bomen en planten die gesorteerd staan op botanische naam, beginnend van A tot en met Z.

De Floriade vindt één keer in de 10 jaar plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse land- en tuinbouwsector. De wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere heeft in 2022 het centrale thema: de Groene Stad van de Toekomst met als groene basis het Groene Stad Arboretum.

Op aarde wonen momenteel 7 miljard inwoners, waarvan meer dan 50% nu al in steden woont. Naar verwachting neemt dit toe tot 70% in 2050. Hoe houden we onze steden leefbaar, gezond en attractief? Floriade agendeert de mondiale vraagstukken van de stad en exposeert tal van innovatieve oplossingen. Deze oplossingen worden aangeboden door Nederlandse bedrijven alsook landen en steden van over de gehele wereld. Dit komt samen in de vorm van een totaalformule van een expositie, een evenement, een groene stadswijk, kunst en tal van attracties. Met als thema’s: groen, voeding, gezondheid en energie.

 


09-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS