maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Een duurzame tuin is een levende tuin

Een duurzame tuin is een levende tuin

Onder het motto ‘Growing together’ sloegen de beurzen Plantarium en Groen-Direkt afgelopen augustus de handen ineen. Om vervolgens te laten zien hoe samenwerking bijdraagt aan een groenere wereld werd Willemstein Hoveniers uitgenodigd om de welkomsttuin van de beurzen te verzorgen en een gezicht te geven aan de slogan “Let’s make the world greener together”.

Willemstein Hoveniers is in 2018 wederom uitgeroepen tot de duurzaamste hovenier van Nederland. Oprichter en hovenier Sjaak Willemstein werkt samen met de natuur en dat leidt tot een levende tuin. Planten floreren, het is goed toeven voor insecten, de tuin trekt dieren en is voor ons een heerlijke omgeving om in te verblijven. In het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een levende tuin worden duurzame keuzes gemaakt voor de opvang van regenwater, gezondheid van de grond en lokaal passende beplanting.

Regenwater wordt tijdens hevige regenval opgevangen in Rainblocks, modern en functioneel ontworpen vervangers voor de traditionele regenton. Rainblocks zijn regentonnen die net als Lego-stenen op elkaar gestapeld kunnen worden tot de gewenste regenwateropslag-capaciteit en tegelijk als afscheiding dienen. De overstort kan naar een wadi, die ook een thuis of drinkplek biedt voor insecten en dieren. De bestrating wordt beperkt en waar bestrating nodig is wordt gekozen voor waterdoorlatende bestrating. De gekozen hekwerken zijn van duurzaam, lokaal hout, zoals kastanje, of materialen worden hergebruikt.

Samen met Leuverink Tuinen werd de kleurrijke tuin aangelegd met vaste planten uit het ‘vasteplantenconcept’ van leverancier Griffioen. De planten worden dicht op elkaar geplant zodat onkruid geen kans krijgt. Een muur opgebouwd uit ‘BugInn’s’, insectenhotels van een prijswinnend Nederlands ontwerp, geeft insecten plek om te nestelen. De BugInn is een betonnen steen met een vervangbare kern en een beschermende front waar bijen kunnen nestelen, een duurzamer alternatief voor houten insectenhotels. Uiteraard gebruikt Willemstein geen kunstmest, pesticiden of insecticiden. De gezondheid van de grond wordt bevorderd door gefermenteerde compost. “Wij willen mensen over de hele wereld inspireren om samen te werken met de natuur en te kiezen voor onze geselecteerde, duurzame tuinproducten”, aldus Sjaak Willemstein, “een levende tuin vergroent onze leefomgeving en dat voel je. Je tuin wordt een groenbeleving.”


 


09-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS