maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Gevolgen verplicht plantenpaspoort

Gevolgen verplicht plantenpaspoort

Vanaf 14 december 2019 is het gebruik van het plantenpaspoort verplicht voor alle kwekers en handelaren in pot-, perk- en kuipplanten, bomen en vaste planten. Deze paspoortplicht heeft waarschijnlijk gevolgen voor bedrijfsvoering en interne (software)systemen.

Een plantenpaspoort is een officieel label of etiket dat wordt aangebracht op een zending plantaardige producten. Dit document geeft informatie over de identiteit en herkomst van de zending. Vanaf 14 december 2019 is het plantenpaspoort verplicht voor alle voor opplant bestemde planten. De plantenpaspoortplicht geldt ook voor pot-, perk- en kuipplanten die bestemd zijn voor consumenten.

Het plantenpaspoort moet vanaf 14 december 2019 voldoen aan een aantal nieuwe kenmerken, waaronder een uniek fytosanitair bedrijfsregistratienummer. De plantenpaspoortplicht is nu nog geregeld in de Europese Fytorichtlijn 2000/29/EG. Deze richtlijn wordt op 14 december 2019 vervangen door de aangescherpte Plantgezondheidsverordening 2016/2031/EG.

Informatiebijeenkomsten
Royal Flora Holland, LTO Glaskracht Nederland en LTO Vakgroep bomen en vaste planten organiseren drie informatiebijeenkomsten over het plantenpaspoort in samenwerking met Naktuinbouw, KCB en NVWA. 

Donderdag 18 oktober in Asten (Zuid-Oost Nederland)
Donderdag 1 november in Aalsmeer
Donderdag 15 november in Naaldwijk
De bijeenkomsten vinden plaats van 15.30 tot 17.30 uur.

U kunt u aanmelden via deze link

 


10-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS