maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Glastuinbouwproject Nieuw Prinsenland genomineerd voor waterinnovatieprijs 2018

Glastuinbouwproject Nieuw Prinsenland genomineerd voor waterinnovatieprijs 2018

Vernieuwende oplossingen en baanbrekende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs 2018.  Onder de genomineerden bevindt zich dit jaar een glastuinbouwproject. In de categorie Circulaire Economie is het project "Tomaten groeien op restwater suikerbieten" van Coöperatie Glastuinbouw Nieuw Prinsenland genomineerd.

Cooperatie Glastuinbouw Nieuw Prinsenland heeft een uniek collectief watersysteem gerealiseerd, waarbij restwater van de naastgelegen Suiker Unie wordt gezuiverd, ondergronds opgeslagen en via een distributiesysteem wordt geleverd in droge perioden. In 2018 werd zo een watertekort voorkomen.

Nieuw Prinsenland

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen: waterveiligheid, schoon en voldoende water. Tot en met 25 november kan er op de genomineerden gestemd worden voor de Publieksprijs. Breng uw stem uit via de website van de Waterinnovatieprijs.

De Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt op 29 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

 


10-10-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS