vrijdag 26 april 2019
Top VvdM Hamifleurs FlowerTrials

Wie worden de opvolgers van Greenbalanz en Fresco Flowers en winnen de Greenovation Awards 2018?

Wie worden de opvolgers van Greenbalanz en Fresco Flowers en winnen de Greenovation Awards 2018?

wie worden de opvolgers van GreenBalanZ en Fresco Flowers en gaan dit jaar met de Greenovation Award naar huis? Royal FloraHolland wil verduurzaming in de keten stimuleren en reikt daarom op de Trade Fair Aalsmeer dit jaar voor de tweede maal de ‘Greenovation Awards’ uit. De vakjury heeft tientallen aanmeldingen beoordeeld en heeft de nominaties bepaald in de categorieën ‘Best Concept’ en ‘Best Article’

Vorig jaar won GreenBalanZ in de categorie "Best Concept" met Pure Orchids en won Fresco Flowers de award in de categorie "Best Article" met de Eco Flowerbag.

Dit jaar zijn de genomineerden in de categorie “Best Article":
· Ter Laak Orchids, met Authentic Orchids
· Van der Arend Tropical Plantcenter, met Nature’s Chance: plantpotten
· Leerdam Orchids, met Root16
· Lily Company, met Planet Proof leliebollen
· Zentoo, met Composteerbare bloemenhoezen

De genomineerden in de categorie “Best Çoncept’ zijn:
· Van der Velde Waterplanten, met Ecoworld
· Ovata, met Because we care
· Handelskwekerij Ubink, met Fair Flora

Een belangrijk deel van de nominaties betreft ontwikkelingen in verpakkingsmaterialen voor bloemen en planten: papier, karton en afbreekbare biomaterialen als alternatief voor plastics. De jury juicht deze ontwikkelingen van harte toe, want met elkaar maken die die omslag van plastics naar veel duurzamer alternatieven mogelijk. De jury is dan ook verheugd dat zoveel bedrijven werk maken van verduurzaming en roept de sector op hun voorbeeld te volgen, opdat de sierteelt niet- of minder met plastic afval wordt geassocieerd.

De vakjury bepaalt 50 procent van de eindbeoordeling. Bezoekers op de eerste beursdag en op de familie avond bepalen de andere 50 procent van de einduitslag. De nominaties worden op de beurs gepresenteerd in het Royal FloraHolland House.

De uitreiking van de Awards vindt plaats door Steven van Schilfgaarde (CEO Royal FloraHolland) op donderdag 8 november om 13.00 uur in het Royal FloraHolland House.

 


01-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS