vrijdag 26 april 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM Hamifleurs

Stichting Summerflowers breidt verder uit

Stichting Summerflowers breidt verder uit

Dankzij een belangrijke financiële bijdrage van Fonds Stimuflori kan Stichting Summerflowers in 2019 kansen creëren om het platform verder professioneel uit te bouwen. De organisatie van de stichting wordt uitgebreid met als doel om van Summerflowers voor 2020 een rendabel en onafhankelijk informatieplatform te maken. De stichting laat weten dat dit doel al aardig in zicht komt.

Stichting Summerflowers is in 7 jaar tijd uitgegroeid tot een vertegenwoordiging van ruim 70 zomerbloementelers met een productie van ruim 150 miljoen stelen/takken per jaar. Door het gezamenlijk optrekken naar de markt heeft de stichting de aantrekkelijkheid en leveringsbetrouwbaarheid voor de ruim 230 kopers weten te vergroten. Deze kopers worden wekelijks geïnformeerd over het actuele dan wel aankomende (klok)aanbod geïnformeerd. De wijze van verhandeling is vervolgens geheel aan de kweker zelf. Door de informatiebundeling kunnen de relatief kleine producten toch goed zichtbaar blijven en grote daden verrichten. 

Social Media
Met ruim 50.000 volgers heeft Summerflowers op Facebook één van de grotere pagina’s in de bloemenwereld. Het runnen van een pagina van die grootte vraagt originaliteit, consequente planning, regelmatige plaatsing van doelgroepgerichte content en niet te vergeten analyse van de berichten. 

Summerflowers in beeld
De afgelopen maanden zijn er wederom veel bloemen via Summerflowers getoond op diverse grote podia: Fleuramour in België, diverse Corso’s, Floral Fundamentals in het Boerma INSTUUT, de Chelsea Flowers Show in Londen, de Zomerbloemen tentoonstelling in Naaldwijk en ook op TV met ondersteuning van Rob Verlinden (SBS6). Een belangrijke nieuwe activiteit is het bloemkunst Festival / kasteel Groeneveld. Samen met bloemisten is er twee maal een VIP-kwekerstoer gemaakt om het contact tussen de teler en de bloemist te verbeteren. Dit is voor alle betrokken partijen lucratief gebleken. De kwekersbijeenkomst zullen met een hogere frequentie gaan plaatsvinden. 

Van 7 t/m 9 november is Summerflowers met haar kwekers te vinden op de Trade Fair in Aalsmeer in stand 1.1. Hier wordt de vernieuwde website gepresenteerd die, net als de Facebookpagina, op de toekomst is voorbereid. 
 


07-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS