vrijdag 26 april 2019
FlowerTrials Top VvdM Hamifleurs

Dummen Orange bouwt hypermodern Breeding Technology Centre

Dummen Orange bouwt hypermodern Breeding Technology Centre

Op 1 november is onder toeziend oog van alle uitgenodigde zakenrelaties, buren en medewerkers de aftrap gegeven voor de bouw van het hypermoderne Breeding Technology Centre (BTC) van Dümmen Orange. In het BTC worden alle onderzoeksfaciliteiten op het gebied van technologie en kenmerkonderzoek gebundeld om de veredelings- en selectieprocedure te versnellen. Naar verwachting vindt de officiële opening van het BTC plaats aan het einde van 2020.

Na een welkomstwoord van Hans van den Heuvel, managing director R&D en presentaties van research director Tosca Ferber en Kees Hertogh, projectmanager bij Dümmen Orange voor de bouw van het BTC was het tijd voor het slaan van de eerste paal. Deze werd geslagen door Burgemeester Agnes van Ardenne samen met bestuursvoorzitter Jean-Baptiste Wautier en CEO Biense Visser van Dümmen Orange. Hiermee ging een bouwperiode van 11 maanden van start. 

Het nieuwe Breeding Technology Centre wordt één van de meest geavanceerde en grootste laboratoriums voor sierteeltonderzoek ter wereld. Het gebouw telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 4.000 m² en biedt faciliteiten voor onderzoek op het gebied van fytopathologie, genetica, genomica, weefselcultuur, celbiologie, plantenfysiologie en diagnostiek. Het onderzoeksprogramma richt zich op eigenschappen met een toegevoegde waarde voor de keten, zoals resistenties, verbeterde houdbaarheid en een hogere opbrengst. Er zal gebruik worden gemaakt van technologieën die de efficiëntie van veredelingsprocessen verhogen door middel van moleculaire veredeling, efficiënte evaluatie van positieve eigenschappen en analyses met betrekking tot de genetische diversiteit, evenals technologieën die de veredeling versnellen door het kruisingswerk te optimaliseren en teeltcycli te verkorten.

 

 


07-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS