maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Zorg dat je naar voren komt #blog

Zorg dat je naar voren komt #blog

Ik was gisteren of de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Een goed bezochte handelsbeurs. Een zaak viel mij op. Wat worden daar veel foto’s gemaakt met de telefoon. Ik ben dan altijd benieuwd wat er mee gedaan wordt. Maar een andere vraag kwam ook bij mij naar boven. Weten de mensen wel wat ze fotograferen, wat de juiste namen zijn. Toen ik daarover sprak met iemand op de beursvloer bleek dat die persoon nog nooit gehoord had van Google Lens. Google Lens is een app die diverse zaken kan herkennen waaronder dus ook bloemen en planten. Alleen komt jouw verhaal dan wel als eerste naar voren of is daar nog wat te winnen?

Google Lens
Google Lens was een van de grootste aankondigingen van Google in 2017, maar bij de lancering was dit een exclusieve Google Pixel-functie.

Als u heeft gewacht op Google Lens om naar meer telefoons te komen, bent u blij dat die dag eindelijk is aangebroken. Op Google I / O 2018 kondigde Google aan dat Google Lens voor veel meer Android telefoons beschikbaar komt en de app kan nu worden gedownload op Google Play.
Google Lens is een AI-gevoede technologie die uw smartphonecamera en deep machine learning gebruikt om niet alleen een object te detecteren, maar ook te begrijpen wat het detecteert en acties aan te bieden op basis van wat het ziet.
Google Lens is een krachtige versie van Google Googles en lijkt veel op Samsung's Bixby Vision. Hiermee kun je dingen doen zoals uw telefoon ergens op richten, zoals een specifieke bloem, en vervolgens aan de Google-assistent vragen waar het object naar verwijst. Je krijgt niet alleen het antwoord te horen, maar je krijgt ook suggesties op basis van het object, zoals bloemisten in de buurt.

Andere voorbeelden van wat Google Lens kan doen, zijn onder meer een foto van de SSID-sticker op de achterkant van een Wi-Fi-router kunnen maken, waarna uw telefoon automatisch verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk zonder dat u iets anders hoeft te doen. Jep, niet meer kruipen onder de kast om het wachtwoord uit te lezen terwijl je het in je telefoon typt. Met Google Lens kun je nu letterlijk richten en schieten.

Google Lens herkent restaurants, clubs, cafés en bars en presenteert u een pop-upvenster met recensies, adresgegevens en openingstijden. Het is het vermogen om alledaagse voorwerpen te herkennen die indrukwekkend zijn. Het herkent een hand en suggereert de emoji voor de duimen, wat een beetje leuk is, maar wijs hem naar een drankje en hij zal proberen uit te vissen wat het is.

Sinds het begin van dit jaar herkent Google Lens ook dieren en planten. En dat laatste lijkt mij voor de sector zeer interessant.

Kom jij naar voren of iets anders?
Wat zou het toch prachtig zijn als iemand met Google Lens jouw plant gaat ‘lezen’ en jij komt als eerste naar voren. Je maakt direct contact met een consument of misschien zelfs wel een klant die je planten toch wel wil kopen. Ik kan mij niet voorstellen dat als er zoveel foto’s worden gemaakt tijdens de FloraHolland Trade Fair dat er geen interesse is in de planten en/of bloemen die gefotografeerd worden.

Nu staat een consument in een tuincentrum en vindt de plant erg mooi maar weet de naam niet. Met Google Lens kunnen ze er achter komen en wat nog veel mooier is ze kunnen wat meer informatie vinden over de planten en zelfs over de verzorging. Dat zou toch schitterend zijn. Ze herkennen eigenlijk alleen maar op uiterlijke kenmerken en ze krijgen in no time de voor hen belangrijke informatie. De eerste stap in de ‘klantreis’ is al gezet zoals we dat noemen. En als die informatie prettig is en de juiste voor de ‘kijker’ dan zal er snel een koop volgen. Google Lens geeft dus zeker kansen.

In de volgende blog zal ik er op ingaan hoe je er voor kan zorgen dat de juiste informatie naar voren komt en mogelijk dat dat zelfs jouw informatie is.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

 

Bron: www.Bossocialbusiness.nl
08-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS