woensdag 22 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Bloemenmeisje uit BelgiŽ maakt zakenmannen 1,3 miljoen euro afhandig

Bloemenmeisje uit BelgiŽ maakt zakenmannen 1,3 miljoen euro afhandig

Vijf jaar lang wist de 48-jarige Claudia B. uit het Belgische Izegem rijke zakenmannen te verleiden en hen in totaal 1,3 miljoen euro afhandig te maken. B. werd uiteindelijk opgepakt in Nederland en verscheen woensdag 28 november voor de rechtbank van Brugge

B. was tot 2010 samen met haar toenmalige echtgenoot eigenaresse van een bloemenzaak in Antwerpen en kocht jarenlang haar bloemen in op de veiling in Naaldwijk. Het was in deze winkel waar zij haar eerste slachtoffer leerde kennen. Nog datzelfde jaar scheidde ze van haar echtgenoot en begon een relatie met de rijke zakenman uit het Belgische Knokke. Het koppel reisde vaak samen naar Nice en B. raakte er volledig in de ban van het luxueuze leven. Claudia overtuigde haar nieuwe vriend om geld te investeren in een nieuwe bloemenzaak in Zuid-Frankrijk. In totaal ging het om meer dan 300.000 euro.

Net als bij haar volgende slachtoffers zou ze hem woekerwinsten beloofd hebben. Meestal zouden ze 10 à 20 procent rendement terugkrijgen. Bij één slachtoffer ging het zelfs om 30 procent. Hij zou uiteindelijk liefst 575.000 euro investeren in de zaak van B.
B investeerde slechts een fractie van het geleende geld in de bloemenzaak. De rest vergokte ze in casino’s in Monaco.

Uit onderzoek blijkt dat B. in vier jaar tijd 250.000 euro verspeelde in de Zuid-Franse gokpaleizen. "Ze pompte werkelijk al haar geld in een jetsetleven en feestte er op los. Ze betaalde 4.500 euro huur per maand voor haar woning in Monaco en raakte verslaafd aan luxe.”

B. zou gedurende vijf jaar lang zeven Vlaamse slachtoffers hebben gemaakt. Daarnaast lopen er in Zuid-Frankrijk nog processen rond zaken waarin twee buitenlandse zakenmannen de benadeelden zijn. Ook zei leenden Claudia forse bedragen, maar toen ze hun geld terug wilden zien, bleek B. met de noorderzon vertrokken te zijn.

Ondanks verwoede pogingen om uit handen van justitie te blijven, werd B. in mei van dit jaar opgepakt in Nederland en uitgeleverd aan België. Het OM eist 4 jaar cel tegen haar. B. ontkent in alle toonaarden dat ze een oplichtster is en vraagt om vrijspraak. 

Volgens haar advocate ontkent B. niet dat ze het geld ontvangen heeft, maar is er geen sprake van kwaadaardige opzet. "Die mannen hebben haar het geld ter beschikking gesteld, terwijl ze wisten waarvoor het gebruikt zou worden. Vele slachtoffers hebben overigens hun geld zelf verbrast door hun luxueuze leventje. Zeggen dat mijn cliënte een oplichtster is, is dus een stap te ver. Ze verloor haar dochtertje aan een stofwisselingsziekte en probeerde de leegte op te vullen met relaties. Die hebben haar echter niet veel positiefs gebracht.”

De rechter doet op 12 december uitspraak in de zaak.

foto en bron: AFr

 


29-11-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS