woensdag 22 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Top VvdM AmaVerde

Dutch Greenhouse Delta tekent voor langdurige samenwerking in India

Dutch Greenhouse Delta tekent voor langdurige samenwerking in India

Dutch Greenhouse Delta heeft op het Agro Tech India Congress een samenwerking voor de komende twee jaar gesloten met INDUCED, de eerste Indiase partner. INDUCED is onderdeel van het toonaangevende zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf Tasty Dairy Specialities Limited dat groei van land- en tuinbouw in India ambieert en wil aanjagen. In het partnership gaan beide partijen kennis uitwisselen op een aantal vlakken. Vanuit Nederland worden complexe tuinbouwoplossingen geëxporteerd om bij te dragen aan de Indiase vraag naar kwalitatief hoogwaardige voedselteelt. Dit wordt in de toekomst aangeboden via - een nog op te zetten - Center of Excellence, dat als landingsplaats zal dienen. Het Indiase bedrijfsleven deelt op haar beurt innovatieve IT-kennis met Nederland. Beide partijen willen daarnaast een kruisbestuiving tussen biotech en life science teweegbrengen.

Arpit Mehra, Senior Vice President en Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta (in het midden) ondertekenen de Memorandum of Understanding in het bijzijn van Vineet Saxena, Prof. Sharma, Desh Ramnath en de President CII van Uttar Pradesh.

Eric Egberts, CEO van stichting Dutch Greenhouse Delta sloot de overeenkomst namens de Nederlandse tuinbouwsector. “Met deze samenwerking kunnen we een echte ontwikkeling maken in India op het gebied van tuinbouw maken. Door een landingsplaats en expertisecentrum in India te starten, vergelijkbaar met World Horti Center in Naaldwijk.Uttar Pradesh is de dichtstbevolkte Indische staat met 200 miljoen inwoners. We hopen aandacht van lokale overheden te krijgen en tuinbouwprojecten in dit enorme land uit te breiden. Zo kunnen we vanuit Nederland een bijdrage leveren aan het enorme voedselvraagstuk."

Het Nederlandse bedrijfsleven haalt uit deze samenwerking niet alleen handel. India zal haar expertise van data, Internet of Things en ICT, die toepasbaar zijn in de tuinbouw, inbrengen.
Beide partijen willen bijdragen aan preventie in de zorg door een gezondere levensstijl en voeding. Kruisbestuiving van biotech & life science met tuinbouw draagt bij aan het mondiale preventievraagstuk. Deze gezamenlijke ambitie is belangrijk voor de lange termijn relatie tussen Nederland en India.

Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2018 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd te vermarkten. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in de groeiende megasteden. Op dit moment zijn veertien glastuinbouwbedrijven, Rabobank en twee brancheorganisaties, AVAG en LTO Glaskracht, aangesloten.

 


04-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS