woensdag 22 mei 2019
Top VvdM AmaVerde Dummen Orange Top Flower Trials

Nieuw collectief Heemskerkse tulpenkwekers

Nieuw collectief Heemskerkse tulpenkwekers

Zes tulpenkwekers uit Heemskerk hebben zich verenigd en zetten vanaf 1 januari 2019 tulpen in de markt onder de naam Tulips FromHeemskerk.com. Het merk van de bedrijven Cooperflowers, C.M. van Duivenvoorde, Jos Beentjes, Klein Canada Heemskerk, De Tuintjes en firma Van Roon staat garant staan voor een goede en exclusieve bos tulpen.

De kwekers zijn sterk internationaal gericht. Tachtig tot negentig procent van de tulpen is bestemd voor de export naar landen als Duitsland, Polen, Rusland, de Verenigde Staten, China en Japan.

Tulips FromHeemskerk.com

Kwaliteit is wat de telers bindt. ,,We leveren in het zware segment bloemen, boven de 34 gram voor steel en bloem samen, uit de volle grond’’, aldus een van de kwekers. ,,Wij broeien exclusievere soorten, brengen eerder nieuwe soorten in broei. En we gebruiken uitsluitend Hollandse bollen.’’

Vanaf 1 januari brengen de zes kwekers hun product onder de naam Tulips FromHeemskerk.com naar de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg. Ze komen bij elkaar te staan en worden dus achter elkaar geveild. Los van elkaar zijn de kwekers maar klein in vergelijking met de grote spelers uit de regio boven Alkmaar die twintig tot dertig miljoen tulpen per jaar leveren. De zes Heemskerkers broeien er samen per jaar zeven miljoen en willen hun zichtbaarheid in de markt vergroten door samen te werken.

Tulips FromHeemskerk.com zoekt ook de samenwerking direct op met de handel. Voorheen werden alle bloemen via de veilingklokken verhandeld, nu is er een verschuiving te zien naar de directe inkoop. Door samen te werken kunnen de kwekers ook hier beter op inspelen. 

De tulpen voor het nieuwe seizoen zitten grotendeels al in de grond. Vanaf 1 januari worden de bloemen onder de nieuwe naam Tulips FromHeemskerk.com aangeboden.

 


05-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS