maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Tulp in januari op Bloemenagenda

Tulp in januari op Bloemenagenda

De tulp staat in januari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Fris groen blad, unieke vormen en schitterende kleuren: de tulp is de ideale kickstarter van het jaar om alvast een klein beetje voorjaar in huis te halen.

Omdat de bollen buiten meer tijd nodig hebben om tot bloei te komen, worden tulpen die als snijbloem worden gekweekt speciaal behandeld. De kweker geeft de bollen een kunstmatige winterperiode waarna ze in de kas bij hogere temperaturen denken dat het voorjaar is en gaan bloeien. De bollen worden dus eigenlijk gefopt en in bloei 'getrokken' in de kas zodat bloemist én consument al vroeg van deze lentebloemen kunnen genieten.

Tulp is inheems in Iran, Afghanistan en Kazakstan. Nomaden namen de bollen mee naar Turkije waar ze mateloos populair werden. Ottomaanse sultans droegen een tulp als symbool op hun tulband: 'tulp' komt van het Perzische 'tulipan' dat tulband betekent. Tegenwoordig worden tulpen vooral geassocieerd met Nederland, de grootste leverancier van tulp als bol én snijbloem.

Met ruim 600 cultivars is de keuze in tulpen rijk. De bloemen hebben vaak een effen kleur, maar worden ook aangeboden met vlammen, gekleurde strepen en randjes. De indeling van tulp gaat op bloemvorm: enkel- en dubbelbloemig, parkiettulpen, leliebloemige tulpen of in de vorm van gefranjerde of crispa tulpen. Bijzonder zijn de dubbele tulpen die op pioenrozen lijken.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.Deze inspiratiebeelden kunt u kosteloos downloaden en gebruiken met vermelding van Mooiwatbloemendoen.nl


 


06-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS