maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

De 5 vragen aan ... Willem van Maasdijk

De 5 vragen aan ... Willem van Maasdijk

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Willem van Maasdijk, oprichter en mede-eigenaar van Farm Direct. Farm Direct importeert zware kwaliteit Ecuador-rozen en is gevestigd in de bloemenveiling Aalsmeer. Ik ben geboren in Ecuador. Mijn vader was Hollands en mijn moeder komt uit Ecuador. De familie van mijn vrouw heeft een grote rozenkwekerij in Ecuador en zo ben ik eigenlijk in de bloemen gerold. Ik wilde altijd ondernemen en het had van alles kunnen zijn. Koffie, kleding, of wat dan ook. Maar het zijn dus rozen geworden.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Toen ik zeven jaar geleden begon, was ik echt een groentje in de sierteeltsector. Ik wist weinig van de systemen en kanalen. Ik was kort daarvoor weer teruggekomen naar Nederland na een poosje in Ecuador te hebben gewoond. Eén van mijn eerste klanten was de winkel ‘Bij Jelle’ in Blaricum. Van Jelle heb ik een hoop geleerd, maar vooral één ding: ik wist wel dat er fantastische mooie rozen kwamen uit Ecuador, maar wil ik het verschil maken, dan moet ik absoluut ergens in excelleren. Ik koos voor service en kwaliteit. Want daar is echt behoefte aan. Gewoon doen wat je zegt, snel leveren en de kwaliteit bewaken. Door de toetreding van Bas Broeders (een expert in de handel) in het bedrijf werd dit mogelijk. De groei kreeg echt een impuls. Inmiddels bedienen we vele klanten, groothandel en exporteur, die vervolgens weer de betere bloemist bedienen. We zijn nog klein. Jan Klinkenberg zit er nu ook een jaartje bij, maar we gaan groeien. Daarom zijn we na de zomer ook begonnen met het inzetten op de marketing. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief dus en volg ons op Facebook. 

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

De laatste tijd hou ik vooral bezig met duurzaamheid en het CO2 vraagstuk. Het valt me op dat hier steeds meer over in het nieuws komt, ook in de sierteeltsector. Volgens mij beseffen we nog niet helemaal welke consequenties dat kan hebben voor de sector. Wat ik van veel bloemisten hoor is dat de vlucht naar Nederland ze toch wel zorgen baart. Maar naast CO2 uitstoot vervuilt een vliegtuig nog veel meer. En valt er altijd wat te verbeteren op de verschillende kwekerijen waar wij zaken mee doen. Een uitdaging om daar ook wat mee te gaan doen denk ik. De kwekerijen in Ecuador verduurzamen gelukkig in rap tempo en inmiddels is redelijk bekend dat het met de sociale voorzieningen over het algemeen ook wel goed zit in Ecuador. Maar ook hier wil ik graag meer over vertellen aan mijn klanten. 

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Dat zou ik dus graag willen veranderen met Farm Direct, niet enkel uitblinken in service en kwaliteit, maar ook een voorbeeld zijn in duurzaamheid en de sociale vraagstukken en succesverhalen benoemen. Hier wil ik in 2019 echt mee aan de slag gaan!

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend ga ik proberen een beetje te relaxen. We hebben best een drukke tijd achter de rug. Ook mijn kinderen zijn (net als alle anderen denk ik) toe aan een beetje rust. Naast als taxichauffeur te fungeren voor mijn kinderen en hun sportclubjes dit weekend, ga ik genieten van een mooi stukje vlees in de avond met een goed glas wijn. En dan gaan we daarna met het hele gezin lekker een leuke kerstfilm kijken.

 

Bron: www.FloraNews.com
14-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS