zaterdag 8 augustus 2020
Zomervakantie Let Hope Bloom

Pull Position op duurzame tour #blog

Pull Position op duurzame tour #blog

Elke maand deelt Pull Position een blog over haar visie en ervaring over uiteenlopende thema’s in de marketing en tuinbouwwereld. Traditiegetrouw neemt Pull Position haar klanten en relaties mee op December Tour als kerstgeschenk. Dit jaar geheel in het teken van een veelbesproken topic; duurzaamheid. Frank van Mil vertelt over de afgelopen December Tour.

Is de term ‘duurzaamheid’ nu een hot topic of word jij er ook een beetje moe van? Als consument worden we ‘overspoeld’ met de term om maar veel bewustwording te creëren. Veelal spelen echter ook commerciële belangen mee en draait het om marketing en het ‘mooie’ verhaal om zo’n product. Wij als Pull Position houden van marketing en mooie verhalen, maar vinden het belangrijk om het bewijs achter het verhaal aan te kunnen tonen. Ook in onze tuinbouwbranche valt het op dat bijna niemand erom heen kan. Het is nu eenmaal een feit dat we duurzamer moeten gaan leven en werken. De klimaatverandering en ‘plastic soep’ zijn schrijnende en zichtbare voorbeelden van de gevolgen van ons gedrag op deze aarde. Maar er zijn gelukkig al ontzettend veel goede initiatieven om deze ontwikkelingen af te remmen of om te buigen.

De circulaire economie van Blue City
Daarom hebben wij afgelopen week een grote groep relaties en partners uitgenodigd met ons mee te gaan naar Blue City in Rotterdam. Tijdens onze traditionele December Tour bezochten wij met hen het voormalige subtropisch zwemparadijs Tropicana. De contouren van het vervallen zwembad zijn nog zichtbaar, maar inmiddels is het pand getransformeerd tot een duurzaamheidspaleis aan de Nieuwe Maas. Hier passen tientallen start-ups op inspirerende wijze het principe van de ‘circulaire economie’ toe door van afval weer product te maken. En hun eigen afval op hun beurt weer door te geven aan een ander. Een voorbeeld is het bedrijfje Rotterzwam dat Oesterzwam teelt op afval van koffiedik of bierbrouwer Vet&Lazy die zijn granenafval doorgeeft om er koekjes van te laten bakken door Food & Foodnotes.

Een volgend bedrijf gebruikt recycled plastic om badkamertegeltjes van te maken. Idealistisch en kleinschalig? Zeker! Maar het zet ons wel aan het denken en helpt ons bij de bewustwording dat wij niet alles maar moeten weggooien en dat hergebruik op de langere termijn ook grootschalig moet worden aangepakt om onze planeet te behoeden voor afvalbergen die wij niet meer aan kunnen.

 

Geloof jij in duurzaamheid?
Twee sprekers hebben ons die middag bijgepraat over deze ontwikkelingen. Harmen Spek van de Plastic Soup Foundation spiegelde ons een ware plastic planeet voor in 2050 als wij nu niet snel actie ondernemen om het gebruik van plastic terug te dringen. Vervolgens heeft Mark van Antwerpen van Royal Brinkman een brug geslagen naar onze sector door inzicht te geven in verpakkingen en de mogelijkheden in de tuinbouw. De conclusie van de dag was toch wel dat er nog heel veel vragen zijn over het voorkomen en hergebruiken van plastic en andere eenmalige verpakkingen. Er zijn veel specialisten op dit gebied. Zorg dat je je goed laat informeren hierover en laat je vooral niet van alles wijsmaken. Begin eraan als je er zelf ook echt in gelooft en niet omdat het een hot topic is. Alleen dan kun je de benodigde energie hierin steken en word je er ook niet moe van!

Pull Position wenst iedereen fijne feestdagen en een heel inspirerend en duurzaam 2019 toe.

  

Bron: www.FloraNews.com
18-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS