maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

De 5 vragen aan ... Arnold Wittkamp

De 5 vragen aan ... Arnold Wittkamp

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Arnold Wittkamp en al sinds mijn 15e actief met bloemen en planten. Ik ben gestart als zaterdaghulp op de bloemenmarkt aan het Singel in Amsterdam. Na mijn studie economie heb ik zeven jaar een eigen bloemenwinkel gehad. Daarna heb ik twee en een half jaar bij de mooiste bloemenzaak van Nederland (Flowershop Ivy op het Leidseplein) gewerkt. Toen ben ik via een paar jaar als relatiebeheerder bij Waterdrinker en een aantal (niet geslaagde) start-ups, de marketing ingegaan. Ik werk nu al weer bijna vijf jaar bij Parfum Flower Company. En sinds iets meer dan een jaar werk ik daar als parttimer. Zo heb ik de ruimte allerlei leuke zzp-klussen als marketeer aan te nemen. Ik ben vooral sterk in het meedenken hoe de bloemist te bereiken en geloof dat ik goed kan helpen de juiste marketingkoers in te zetten, deze te implementeren, en bedrijven vervolgens klaar te maken er zelfstandig mee verder te gaan. Daarnaast heb ik een hele leuke Facebookgroep waar kwekers en bloemisten elkaar vinden en contact hebben en waar elke dag ongeveer 2.500 mensen naar kijken.

Arnold Wittkamp

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Door vooral mijn functie als marketing manager bij Parfum Flower Company is het voor mij mogelijk gemaakt te excelleren in mijn vak. Er is bij Parfum Flower Company veel ruimte voor eigen initiatief en dat past goed bij mij. Ik lees veel over marketing uit andere sectoren en pas toe waar mogelijk in de sierteelt. En met succes! Met Parfum Flower Company zijn we met meer dan 100.000 Facebook likes en meer dan 10.000 unieke bezoekers op onze website zeer succesvol gebleken in het bereiken van de klanten en genereren enorm veel leads en omzet door de marketingstrategie. En soms heb je geluk, we hebben één video die zelfs meer dan 1,6 miljoen is bekeken!

Nu bereik ik dat natuurlijk niet alleen, maar samen met de directeur, Wouter de Vries, Lara Kuhr, de content specialist, en het hele verkoopteam. Ik mag wel zeggen dat Parfum Flower Company het mij mogelijk heeft gemaakt ook mijn eigen personal brand op de kaart te zetten en ik daardoor als zzp-er er leuke klussen naast kan doen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik kijk geen TV en luister bijna geen radio. Dat vind ik echt zonde van mijn tijd. Al volg ik het nieuws op de achtergrond wel een beetje via wat ik van vrienden en collega’s hoor, toch houdt me niets uit het nieuws mij echt bezig. Ver-van-mijn-bed-show, en ik kan er toch niets aan veranderen. Vandaar!

Sierteeltnieuws heeft mijn interesse wel natuurlijk. Wat er op de sociale platformen gebeurt, in nieuwsbrieven en nieuws-sites volg ik wel. En daar valt me vooral op wat er in de marketing gebeurt; nieuwe websites, nieuwe campagnes, etc. Het verbaast mij nog steeds dat de meesten vrijwel alleen vanuit zichzelf praten; over ons, onze bloemen, onze service. Kijk ons eens! Met ons nieuwe logo, onze nieuwe koeling, ons nieuwe pand, etc, etc. Echt bizar. De sierteeltsector is zo intern gericht. Dat verbaast mij echt. Laten we ajb eens aan de klant denken en hoe je het probleem voor de klant oplost!

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou echt dolgraag meehelpen het verhaal van duurzaamheid en verantwoord telen mogelijk te maken naar de wereld toe. Ik geloof dat wij in Nederland echt voorop lopen op allerlei gebied, maar dit niet goed communiceren.

In mijn Facebookgroep ‘Bloemisten en Kwekers Benelux’ stond twee weken geleden een video van Brut waarin op niet mis te verstane wijze werd uiteengezet hoe slecht de bloementeelt is. Wat bleef hangen bij velen was dat één roos = qua CO2, vijf kilometer met de auto. Best een zorgwekkende boodschap. En dan gaat het er niet meer over of het feitelijk juist is, de beeldvorming is gemaakt.

Helaas is er geen instantie in Nederland die op een gelijke wijze een video kan produceren met een mooi positief verhaal over hoe ver we al zijn in Nederland. Zo’n video zou ik dolgraag willen helpen mogelijk te maken. Maar dan moet ergens wel een potje met geld beschikbaar zijn…

Wat ga je dit weekend doen?

Ik vlieg vanavond naar Bali met mijn vrouw en drie kinderen. Een wens die ik al lang had om met de kerstperiode echt weg te zijn komt zo uit! Kerst was voor ons altijd een familieding, maar door het overlijden van mijn vader afgelopen herfst (mijn moeder is er al 10 jaar niet meer) is het voor de kinderen nu mogelijk het dit jaar even te laten passeren. Waarschijnlijk zitten we volgend jaar weer wel lekker bij elkaar, maar dit jaar zit ik dus in Indonesië, en volgens mij doen ze daar niet veel met kerst. Een heerlijk vooruitzicht!

 

Bron: www.FloraNews.com
21-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS