dinsdag 25 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

De 5 best gelezen DE 5 VRAGEN AAN... van 2018

De 5 best gelezen DE 5 VRAGEN AAN... van 2018

Vandaag geen nieuwe "De 5 vragen aan...", maar nog een keer de 5 best gelezen "De 5 vragen aan... "van 2018:

Ralf Overtoom
Hugo van de Koppel
Frank van Mil
Nicki de Haaij
Paul Kouwenhoven 

DE 5 VRAGEN AAN...RALF OVERTOOM

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ralf Overtoom. Een Noord-Hollandse tuinderszoon, samenwonend met Heleen in Obdam met inmiddels 3 gezonde kinderen, 5 schapen, 4 eenden en een hond.

Als zoon van een chrysantenkweker was ik al snel met het chrysantenvirus besmet en na mijn studie aan de HAS Den Bosch ben ik in het jaar 2000 bij Dekker Chrysanten begonnen. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor marketing en (Nederlandse) verkoop. Met een team van 10 personen zijn we met de afdeling marketing & verkoop dagelijks bezig om Dekker Chrysanten en onze rassen optimaal in de keten te positioneren.

Ralph Overtoom Dekker Chrysanten

Mijn hart ligt meer bij commercie dan bij marketing. Daarnaast heeft het internationale aspect mij altijd erg getrokken. Dit in combinatie met het toenemende belang van marketing maakt dat we marketing en verkoop gaan splitsen. (Wie wordt mijn nieuwe collega? We hebben nog een openstaande van vacature marketing manager) In mijn nieuwe rol als international salesmanager ben ik onder andere verantwoordelijk voor de internationale commerciële zaken binnen Dekker Chrysanten.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De internationale dynamiek van het chrysanten vak maakt deze functie heel bijzonder. Samen met klanten en collega’s een verandering teweeg brengen geeft energie!

Ralph Overtoom Dekker Chrysanten

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Sport (en met name de beleving eromheen) is iets wat altijd mijn aandacht trekt. Dagelijks volgt ik diverse nieuwsberichten omtrent grote en kleine sportevenementen. Ik vind het zeer fascinerend om te horen en te lezen hoe een klein iets tot iets heel groots gemaakt kan worden. Het kapsel van Neymar jr. leidt tot een golf van reacties. Het is niet zozeer het veranderende kapsel wat me trekt, maar meer de commotie welke het met zich meebrengt.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Laat ik me bij het beantwoorden van deze vraag maar beperken tot de zaken waar ik (enige) invloed op heb. Door de drukte van alledag ontbreek het weleens aan de tijd om echt met mijn collega’s in gesprek te gaan. Wat drijft hen en hoe kan ik hen daar bij helpen?Ik wil hier graag meer tijd voor vrijmaken.

Wat ga je dit weekend doen?

Afgelopen periode en dan met name de laatste 3 weken stonden volledig in het teken van Chrysanthemum Valley en de lancering van onze nieuwe huisstijl. Het is ontzettend gaaf om te zien hoeveel energie dit losmaakt in mensen en wat het allemaal teweeg brengt, zoowel binnen onze organisatie als in de keten waarin we actief zijn. Een oud spreekwoord luidt echter ook: “Na hard werken is het goed rusten“. 
Ik hoop dan ook op lekker weer komend weekend, zodat ik thuis in de tuin kan werken en aansluitend samen met mijn gezin van mijn tuin en de natuur kan genieten. Daarnaast hoop ik een paar voetbalwedstrijden van het WK te kunnen bekijken. We zijn dan wel niet van de partij, maar er zijn genoeg redenen om toch te gaan kijken.

___________________________________________________________________________

DE 5 VRAGEN AAN... HUGO VAN DE KOPPEL

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Hugo van de Koppel en ben sinds enige tijd werkzaam bij VanRijnRoses gevestigd in De Kwakel. Na jarenlang aan de handelskant te hebben gestaan mag ik dat nu aan de andere kant van de branche doen namelijk bij de producent/kweker. En wat ontzettend leuk is dat.
VanRijnRoses is het bedrijf van Karel en Danielle van Rijn en we telen de soorten Avalanche+ en Ivy+. Afgelopen periode zijn we samen met onze collega’s enorm druk geweest met de komende introductie van onze volledig vernieuwde huisstijl en selecties. Dit zal maandag 28 mei gaan gebeuren en we zijn dan ook volop bezig dit op alle punten goed te gaan doen. Bij deze introductie hoort een nieuw folie, kartonnen kragen, twee verschillende zware kwaliteiten/selecties en onze nieuwe webshop waarmee we gemakkelijk met de handel kunnen koppelen. Onze nieuwe brand “VanRijnAmazing” en VanRijnBrilliant” zal vervolgens dagelijks beschikbaar zijn. Mede door onze eigen webshop koppelingen hopen we zo onze klanten nog beter te kunnen gaan bedienen.

Hugo van de Koppel Avalanche

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Nieuwe functie, werken met een prachtig eigen product, samen bouwen aan succes, de vrijheid om nieuwe dingen te ontplooien en tot succes te maken en dit alles binnen een enthousiast team is wat het leuk maakt.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
De onrust in de wereld met betrekking tot vluchtelingen, en hoe we de identiteit van Nederland kunnen behouden voor de toekomst.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Oppakken zou ik graag het onderwerp duurzaamheid. Dit alles voor een beter milieu en dus een groenere wereld. Veranderen zou ik graag de foute mentaliteit en gedrag bij mensen.
Maak er met elkaar iets moois van is mijn motto. Samen succesvol zijn is het mooiste wat er is.

Wat ga je dit weekend doen?
Ik woon bij de Kagerplassen en gezien het mooie weer wat in aantocht is zal ik daar te vinden zijn. Daarnaast naar een feest van vrienden en natuurlijk aanwezig zijn op de kwekerij waar we alles finetunen voor de introductie van maandag 28 mei.

Avalanche+ Ivy

VanRijnRoses
  ________________________________________________________________________

DE 5 VRAGEN AAN... FRANK VAN MIL

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Frank van Mil. Ik ben 49 jaar, bijna 23 jaar getrouwd met Pauline en vader van drie zonen, Lucas (21 jr), Justus (19 jr) en Marius (16 jr) en woon in Delft. Ik ben geboren op een tuinbouwbedrijf in Schipluiden, vlakbij De Lier. Mijn vader had ook drie zonen, maar geen van ons heeft uiteindelijk zijn bedrijf overgenomen. Wel zijn we allemaal aan het ondernemen. Samen met mijn compagnon John Olsthoorn leiden we al meer dan 10 jaar Pull Position, een marketingbureau voor de tuinbouwsector. Ik werk hier voornamelijk op het gebied van strategie en organisatie voor onze klanten. Samen met mijn andere 7 collega’s zijn we het Marketingteam in Green voor elke ondernemer in onze mooie sector.

Frank van Mil

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De passie voor de producten. Ik ben opgegroeid tussen de tomaten, dus als ik zo nu en dan kan, sluip ik bij een klant stiekem even de kas in om de geur op te snuiven. Alle collega’s bij Pull Position zijn wild van bloemen en planten. We bedenken met elkaar de mooiste dingen op het gebied van marketing en voeren ze vervolgens uit. Zo dragen we bij aan de meest geweldige producten en bedrijven in deze prachtige sector. En dat maakt deze functie niet bijzonder, maar fantastisch!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Op 12 mei was het de Dag van de Zorg. Ik denk dat we met zijn allen onvoldoende beseffen wat deze ‘handen aan het bed’ voor patiënten betekenen, alleen al om de zorg persoonlijker te maken. Wij hebben daarom op maandag 14 mei lokaal ons steentje bijgedragen met een fleurige actie. Samen met het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en de bloementelers Colours of Nature en Together2Grow hebben we de medewerkers van het ziekenhuis met een Gerbera of Alstroemeria verrast. Het is wetenschappelijk bewezen dat bloemen helpen bij een sneller herstel van patiënten en zowel in fysiek als mentaal opzicht een positieve bijdrage levert aan de gemoedstoestand van mensen. Daarom is de btw-verhoging op bloemen van 6 naar 9 procent een belachelijke maatregel. De aankoop van bloemen zou juist verder gestimuleerd moeten worden.

Dag van de Zorg

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou heel graag de wereldconsumptie van bloemen en planten willen verhogen. De wereldbevolking groeit, net als de welvaart. Er is veel latente vraag aanwezig bij consumenten, die nu nog niet (genoeg) bereikt wordt. We kunnen de concurrentie in de cadeausector te lijf gaan door een betere inzet van marketingcommunicatie en slim gebruik te maken van de huidige mogelijkheden van online marketing, social media en influencers om tot ver in de huiskamer van de consument te komen. Er is nu veel te veel versnippering. Elke productgroep werkt momenteel aan haar eigen bloemenpromotie en concurreert uiteindelijk met de andere bloem. Terwijl we niet tegen elkáár moeten concurreren, maar juist met elkaar optrekken als bloemen- en plantensector om de taart te vergroten.

Wat ga je dit weekend doen?

Zaterdag is mijn voetbaldag en ben ik op of rond SV Den Hoorn te vinden. Mijn zoons voetballen daar en zelf ben ik betrokken bij de vereniging als bestuurslid. Zondag is mijn moeder jarig en gaan we gezellig bij haar op de koffie. Maandag is het tweede Pinksterdag en het wordt mooi weer; ik denk dat ik samen met Pauline heerlijk een rondje Groene Hart ga fietsen op de racefiets.

Pull Position

Team Pull Position

________________________________________________________________________

DE 5 VRAGEN AAN... NICKI DE HAAIJ

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Nicki de Haaij. Ik ben 41 lentes jong, kom oorspronkelijk uit Lekkerkerk en ben momenteel woonachtig in Den Haag. Mijn huidige functie is Sales Manager bij Ammerlaan Orchideeen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het is een dynamische en vrije functie. De ontwikkelingen in de sierteelt sector volgen zich in rap tempo op en ik vind het een uitdaging om onze concurrentie steeds een stap voor te zijn. Het “Out of the box” denken is mij op het lijf geschreven en dat kan ik goed kwijt in deze functie.

nicki de haaij

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De energietransitie. Het verbaast mij dat veel mensen blind achter het motto “van gas af” aan lopen. Gas is juist een voorbeeld van een duurzame en schone brandstof en wordt deels gewonnen als afvalproduct van benzine. In Duitsland wordt er massaal omgeschakeld naar gas en in Nederland doen wij het omgekeerde. Alle mensen die dit verkondigen lopen blind achter Elon Musk aan terwijl zijn bedrijf (Tesla) het waarschijnlijk niet overleefd. Er moet dus slimmer nagedacht worden.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Consumenten aansporen om minder plastic te gebruiken. Een beter milieu begint bij jezelf. Denk na als je in de supermarkt staat en je ziet in plastic verpakte groente en fruit o.i.d. En neem gewoon zelf je boodschappentas mee in plaats van het zoveelste plastic tasje.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend start de Eredivisie dus ga ik de eerste thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam tegen Fortuna Stittard bezoeken. Als seizoenkaarthouder kijk ik hier altijd naar uit. Verder mijn vrouw assisteren in onze www.Oostenrijksewinkel.nl. Als halve Oostenrijker heb ik samen met mijn vrouw nog een eigen bedrijf waar wij wijn en typisch Oostenrijkse producten als Kaiserschmarrn importeren, ik hoef mij dus niet te vervelen!

__________________________________________________________________________

DE 5 VRAGEN AAN... PAUL KOUWENHOVEN

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Paul Kouwenhoven, 51 jaar. Ik ben al 29 jaar getrouwd met Yvonne. Samen hebben we drie zonen: Richard van 26 jaar, Danny van 24 jaar en Bob van 21 jaar. Het tuindersvak is me met de paplepel ingegoten. Zelf ben ik vanaf mijn twintigste zelfstandig tuinder. Sinds tien jaar telen we snijhortensia’s. Daarvoor heb ik altijd snijamaryllis geteeld.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Het telen van bloemen is een prachtig vak. Het is altijd weer de uitdaging om een zo mooi mogelijke kleur te krijgen en een kwalitatief perfect product. Door de veranderende markt heb je als kweker steeds meer contact met je klanten. Dat vind ik echt ontzettend leuk en ook leerzaam om te weten waar je product terechtkomt. Het ondernemen is zo veelzijdig dat het nooit saai wordt.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Het valt mij de laatste jaren op dat men in de politiek veel bezig is met het bekritiseren van andere partijen/formaties. Wat mijns inziens meer soelaas biedt, is jezelf meer bezig te houden met je eigen sterke standpunten in plaats van andere mensen onder een vergrootglas te leggen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Wanneer ik deze vraag vorig jaar gesteld zou krijgen, was het antwoord eenvoudig. We hebben ons bedrijf in Kwintsheul verkocht en een ander bedrijf in Bleiswijk aangekocht. Nu gaan we hier produceren, maar de periode hier voorafgaand is erg druk geweest. Dus alle dingen die ik wilde oppakken of veranderen, zijn heel recent gerealiseerd. Vooralsnog het laatste wat we besloten hebben, is de aanschaf van een voorraadbeheersysteem. Hiermee kunnen al onze klanten verbinden met onze voorraad en hieruit bestellen, waardoor iedereen de gewenste hoeveelheid vers geleverd in hun box kunnen ontvangen.

Wat ga je dit weekend doen?
Eerst een lekker biertje drinken met Koningsdag. En dit weekend ga ik met de spelersbus van Quintus Handbal mee naar Houten om hun te ondersteunen zodat zij zich kunnen handhaven in de bene league. Op zondag heb ik een verjaardag van vriend Ron van Oosten.
 

 

Bron: www.floranews.com
28-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS