dinsdag 25 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Tuinbouwsector aanwezig op Vakantiebeurs

Tuinbouwsector aanwezig op Vakantiebeurs

Tijdens de aankomende editie van de Vakantiebeurs wordt veel aandacht besteed aan bewust en duurzaam reizen. Dit komt vooral terug in de Plastic Fantastic Zone, de doorloop tussen hal 11 en 12. De Zone is een initiatief van touroperator Edventure Travel, GroenRijk en de vakantiebeurs zelf en wordt opgezet in samenwerking met Royal FloraHolland en Koppert Biological Systems.

Tussen Hal 11 en 12 komt een tropische oceaan met fantastische eilanden met vervuilde stranden die je zelf op mag ruimen en waar je zelfs een volledig verzorgde reis naar Costa Rica kunt winnen. Diverse projecten en bedrijven presenteren hier hun bijdrage aan een schonere wereld. Je bent van harte welkom op de opening van deze zone op woensdag 9 januari, om 14.00 uur in de Plastic Fantastic Zone.

 Plastic Fantastic vestigt niet alleen de   aandacht op negatieve zaken, zoals de   toenemende vervuiling van tropische   bestemmingen, maar wil vooral positieve   projecten en initiatieven onder de aandacht   brengen, die bijdragen aan het groener en   schoner maken van de wereld, zowel op je   reisbestemming, als bij je thuis. Touroperator Edventure Travel bouwt alweer voor het negende jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’ en dit uitgangspunt wordt ook gebruikt voor de Plastic Fantastic Zone.

Een unieke jaarlijkse crossover tussen tuinbouw en toerisme
Bezoekers komen in de zone meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten. Kinderen leren van de Costa Ricaanse recycle kunstenaar Erian hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en schrijven met kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen mee aan een nieuw kinderboek. Bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

Kick-off
De opening van de Plastic Fantastic Zone op woensdag 9 januari vanaf 14.00 uur is ook de kick-off van de prijsvraag, die wordt aangekondigd door Ivo Putman, bekend van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing. 

 


04-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS