maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Roos in februari 2019 op Bloemenagenda

Roos in februari 2019 op Bloemenagenda

De roos staat in de Valentijnsmaand februari 2019 op de Bloemenagenda. Als de onbetwiste nummer één onder de snijbloemen zorgt de roos in de maand waarin de natuur nog maar aarzelend op gang komt binnen voor kleur, geur, liefde en schoonheid. De Valentijntopper is verkrijgbaar in velen kleuren en in vele vormen, van trosroos tot soloster.

De roos telt in het wild zo'n 300 soorten. Het aantal veredelde cultivars wordt geschat op meer dan 30.000. Rozen groeien al heel lang op aarde, er zijn fossiele resten gevonden van wilde rozen die 40 miljoen jaar geleden bloeiden. De plant werd zo'n 5.000 jaar geleden in China voor het eerst als 'sierroos' gebruikt. Voor de achttiende eeuw waren er alleen roze en witte rozen. Pas later kwamen daar de rode en de gele soorten bij.

Het rozenassortiment is met keuze uit ruim 600 variëteiten groot en sterk in ontwikkeling, zodat er jaarlijks nieuwe soorten bijkomen. Naast klassieke single stem rozen en trosrozen zijn er rozen met 'grasharten' waarbij de bloembodem door de bloem heen groeit en rozen die op pioenen lijken. Om zich te kunnen onderscheiden, leveren steeds meer rozenkwekers naast hun klassiekers bijzondere kleuren en vormen van roos.

Valentijnsdag
Valentijnsdag en rozen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de liefhebbers van klassiek zijn er altijd rode rozen, al dan niet gemengd met wit. Voor wie wat moderener wil is het mooi om rode rozen te mengen met lichtroze en felroze rozen.
Om de liefde tussen BFF's te uiten zijn lichtroze rozen of gemengde rozen in alle kleuren een aanrader. En wat te denken van een plukboeket met grashartrozen voor millennial- en centennialliefde.

Een goede presentatie kan de verkoop van rozen fors laten toenemen. Laat ze zien op kleur met andere bloemen – roze is een trendkleur in 2019 - en maak gebruik van de luxe eigen verpakkingen van sommige kwekers om de rozen te beschermen en tegelijk hun speciale status te benadrukken. Een beetje ruimte om de bloemen geeft de consument letterlijk lucht om keuzes te kunnen maken. Consumenten waarderen rozen in gemengde boeketten (bestsellers om direct mee te nemen) en in monoboeketten en arrangementen (voor speciale gelegenheden). Omdat rozen bekende snijbloemen zijn, kan het helpen ze ook in creatieve vormen aan te bieden: drijvend in glazen hangers in een paastak, kort gesneden en verdeeld over verzamelvaasjes of als luxe element in een plukboeket.

 

 


09-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS