maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Quinty Trustfull doopt eigen tulp op Nationale Tulpendag 2019

Quinty Trustfull doopt eigen tulp op Nationale Tulpendag 2019

TV-persoonlijkheid Quinty Trustfull doopt zaterdag 19 januari, Nationale Tulpendag 2019, haar eigen tulp. De doop vindt plaats vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. De nieuwe tulp wordt aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers.

Arjan Smit, namens de kwekers: “Dit jaar willen wij aan het begin van een nieuwe tulpenseizoen Quinty Trustfull eren. Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling. Deze eigenschappen komen precies overeen met de nieuwe tulp en het thema van Tulpendag 2019: Flowerpower. Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker.” De nieuwe tulp draagt de naam: Tulipa ‘Quinty Trustfull’. In 2008 doopte Quinty Trustfull ook al een tulp: Tulipa ‘Pink Ribbon’.

Quinty TrustfullQuinty Trustfull doopte in 2008 Tulipa ‘Pink Ribbon’. Op zaterdag 19 januari doopt zij haar eigen tulp. (fotocredit: TPN)

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Nederlandse tulpenkwekers een reusachtige pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op de Dam in Amsterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis een bosje tulpen te komen plukken. Er worden gasten van maar liefst 100 verschillende nationaliteiten verwacht. Daarmee komt het verbindende karakter van Tulpendag tot uiting. Voordat de poorten van de tuin opengaan, is de kleurrijke bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal Quinty Trustfull de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om gratis een bosje van 20 tulpen te plukken.  


09-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS