maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Gerhard van der Bijl wordt CCO van Royal FloraHolland

Gerhard van der Bijl wordt CCO van Royal FloraHolland

Gerhard van der Bijl wordt naast Chief Digital Officer (CDO) nu ook Chief Commercial Officer (CCO) van Royal FloraHolland. In zijn nieuwe rol gaat Van der Bijl leiding geven aan het nieuwe bedrijfsonderdeel met als voorlopige naam Markt & Klant. Markt & Klant ontstaat, net als het bedrijfsonderdeel Kwekersdiensten, als gevolg van de aanpassing van de organisatiestructuur aan de aangescherpte strategie. De CCO zal eveneens leiding geven aan de digitale kanaalactiviteiten (Floriday, FloraMondo en FloraXchange) die geïntegreerd worden in het onderdeel Markt & Klant. 

Gerhard van der Bijl werkte eerder bij Wehkamp en Elsevier. Hij won in 2018 de prijs voor de beste CxO van het jaar. Hij geeft daarnaast gastcollege aan de Nyenrode Business Universiteit en spreekt regelmatig over de transformatie van de sierteeltsector met behulp van digitaal en data.

Gerhard van der Bijl

De start van Gerhard van der Bijl in zijn nieuwe rol is afhankelijk van de ingangsdatum van de nieuwe structuur, die nog voor advies voorligt bij de Ondernemingsraad, alsmede van de invulling van de functie van CIO, waarvoor nu een vacature is ontstaan. Gerhard van der Bijl zal in eerste instantie nauw samenwerken met Fedor Hoevenaars die deze rol nu op interim basis invult. Gerhard van der Bijl is ruim twee jaar werkzaam bij Royal FloraHolland in de gecombineerde functie van CDO en CIO.

Steven van Schilfgaarde (CEO) is enthousiast over de switch: “De benoeming van Gerhard van der Bijl versnelt de organisatieontwikkeling en transformatie van Royal FloraHolland als business-to-business dienstverlener op basis van het digitale eco-systeem dat Royal FloraHolland momenteel ontwikkelt.”

De afdeling Markt & Klant wordt het gezicht naar klanten (kwekers en kopers). Hier worden nieuwe digitale, logistieke en financiële diensten voor de klant ontwikkeld waarmee zij hun waarde en relevantie kunnen vergroten.

 


10-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS