zaterdag 24 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Berg Hortimotive introduceert nieuwe serie schaarwagens voor hoge draad gewas

Berg Hortimotive introduceert nieuwe serie schaarwagens voor hoge draad gewas

Naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, onderwierp Berg Hortimotive haar Benomic schaarwagens aan een re-engineeringtraject. Het resultaat is de ergonomische S-line die niet alleen goedgekeurd is door de TüV, maar ook gebruik maakt van ‘de laatste stand der techniek’. Door de nieuwe schaarconstructie zijn hoogtes tot 6,6 m te bereiken, zonder het gewas te beschadigen.

Met de nieuwe serie introduceert het bedrijf uit De Lier een ergonomische, robuuste en flexibele schaarwagen voor de verzorging van onder andere tomatenplanten (draaien en dieven). De nieuwe serie is op verschillende punten aangepast en verbeterd. Zo is de schaarconstructie van de nieuwe serie volledig nieuw ontwikkeld, waardoor de krachten optimaal verdeeld worden, wat de stabiliteit bevordert en slijtage beperkt.

De schaarwagens vallen op door hun ergonomische ontwerp, waardoor medewerkers veilig en comfortabel hun werkzaamheden op hoogte kunnen uitvoeren. Zo is er een extra veiligheidsrail aangebracht en wordt de snelheid tijdens de neerwaartse gang in het laatste stadium sterk teruggebracht. Hiermee spaart de gebruiker zijn nek en rug.

Het compacte, stevige plateau is aan twee zijden toegankelijk zodat medewerkers de schaarwagen altijd kunnen betreden of verlaten. Ongeacht hoe deze in het pad staat. De constructie van de toegangshekjes is zodanig dat zij altijd automatisch dichtvallen en zich in gesloten toestand binnen de grenzen van het 191 cm lange onderstel bevinden. 

Het bedienen van de schaarwagen gebeurt met de moderne bedieningsconsole. Hiermee stuurt de gebruiker het plateau omhoog en omlaag, kan hij de noodstop bedienen, de snelheid van het rijden regelen en kiezen voor de ‘turboknop’ waarmee de wagen met een snelheid van maximaal 110 m/min voor- en achteruit kan rijden. De laatstgenoemde functie is uitsluitend beschikbaar wanneer het plateau in de onderste stand staat. 

De nieuwe serie omvat drie varianten waarmee een hoogte van respectievelijk 3,5, 5 en 6,6 m is te bereiken. Bij de laatste twee varianten verplicht de veiligheidsfunctie in de besturing de gebruiker de schaarwagen te stempelen wanneer hij hiermee hoger wil dan 3,5 meter.

 


31-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS