zaterdag 24 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Haal de zomer en de liefde in huis

Haal de zomer en de liefde in huis

Lelies zijn echte zomerbloemen. De opvallende bloem staat echter ook symbool voor het vrouw-zijn, voor zuiverheid en voor de liefde. Dit jaar zien we een aparte variant van de lelie als trend in de wereld van de bloemen: de lelie-op-pot. Een goede manier om meer power te geven aan je terras, tuin of balkon.

Lelies zijn altijd al een opvallende verschijning geweest, door hun sierlijke vorm, de grootte van de bloem en hun opvallende stampers. Er zijn varianten met stippels en strepen en lelies zijn verkrijgbaar in een rijk kleurenpalet. Dat maakt dat deze bloemen een krachtige en exotische tint geven aan je buitenkamer. Een bloem met symboliek
Van oudsher is de lelie een bloem met een bijzondere betekenis. Griekse en Romeinse bruiden kregen vaak een kroon van lelies om te zorgen voor een puur en vruchtbaar leven. En wilde een man in de stijve Victoriaanse tijd laten merken dat hij een dame wel zag zitten? Dan bracht hij een zoetgeurende lelie mee en wist zij: dit is mijn minnaar!

Mooie combinatie met zachte materialen
Maak deze zomer een statement in je tuin door lelies in grote ronde potten af te wisselen met stoer tuinmeubilair. Ook lelies in manden van geweven riet zien we terug in combinatie met zachte materialen zoals kussens en plaids. De kleinere lelies-op-pot in hangzakken geven enerzijds een meer futuristische look en anderzijds nemen ze ons mee terug naar het warme jaren 80 gevoel. Hoe je ze ook schikt, lelies geven een sterke look aan je tuin, terras of balkon. 

bron: iBulb


05-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS