zaterdag 24 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Anthura spreekt bij BNR radio over de Chinese handel

Anthura spreekt bij BNR radio over de Chinese handel

Marco van Herk, commercieel directeur van Anthura, was gisteren te gast bij BNR radio. Hij sprak in BNR's Big Five van de Chinese Handel met Roelof Hemmen over de voor- en nadelen van handelen in China, over cultuurverschillen en kopieergedrag. China is een brute economische kracht en een wereldmacht, die nu zijn positie opeist. Vriendelijk als het kan en keihard als het moet. De waarde van de handel tussen Nederland en China vertegenwoordigd zo'n 45 miljard euro.

Veredelaar Anthura heeft sinds 2006 in China een eigen locatie van 15 hectare, waar inmiddels 600 medewerkers werkzaam zijn. Anthura produceert hier in het eigen laboratorium weefselkweek Anthurium en Orchidee plantjes om op te kweken tot jonge planten en door te verkopen aan kwekers die de jonge planten verder opkweken tot eindproduct voor de consument. 

Anthurium en Orchidee zijn in China vanwege hun lange houdbaarheid erg populair. Anthura weet al 13 jaar te voorkomen dat hun producten ten prooi vallen aan het kopieergedrag van de Chinezen. Dit kunnen zij pas sinds een paar jaar doen door middel van kwekersrechten. 

Luister hier de volledige uitzending terug. 

Anthura BNR


06-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS