zaterdag 24 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

WAB aangenomen, maar deur voor lage ww-premie seizoenswerk blijft open

WAB aangenomen, maar deur voor lage ww-premie seizoenswerk blijft open
Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB) aangenomen. De deur staat echter nog wel open voor de lage WW-premie voor seizoenswerk. Op initiatief van VVD en CDA en met brede steun in de Tweede Kamer moet Minister Koolmees (SZW) in gesprek met de land- en tuinbouw over de knelpunten die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) oplevert voor seizoenswerk. 
 
“We hadden graag gezien dat het lage ww-tarief voor seizoenswerk nu direct was geregeld, maar door uitvoeringsproblemen lijkt dat nu niet mogelijk” zegt LTO Nederland-voorzitter Marc Calon. “De politiek heeft de zorgen van werkgevers met seizoenarbeid serieus genomen en dankzij brede politieke steun komt er op korte termijn overleg om tot maatwerkoplossingen voor seizoenswerk te komen.”
 
WAB
 
LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland en de aangesloten vaktechnische organisaties zijn blij met deze duidelijke boodschap van de Tweede Kamer. Samen met andere ondernemersorganisaties hebben ze in de campagne Zo werkt het niet! benadrukt dat werkgevers niet moeten opdraaien voor beprijzing van seizoenswerk.
 
“Tijdelijk werk, zoals seizoenswerk, het opvangen van pieken door scholieren of vervanging bij ziekte, laat zich niet vastspijkeren in een vast dienstverband. Daar is de politiek nu ook van doordrongen”, zegt Marc Calon.
 
 
Bron: www.FloraNews.com
08-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS