maandag 19 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

De 5 vragen aan … Peter Wouters

De 5 vragen aan … Peter Wouters

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Peter Wouters, woonachtig in Lisse met mijn vrouw Iris en sinds 2012 werkzaam bij het mooie bedrijf Royal Van Zanten. Ik ben begonnen als commercieel trainee en ben inmiddels actief als Sales Manager Snijproducten voor de Nederlandse markt. Met veel plezier houd ik mij bezig met alles op het gebied van verkoop van snijbloemgewassen Chrysant, Bouvardia, Alstroemeria, Charmelia en Statice/Limonium. Dit doe ik samen met een team van vijf personen en uiteraard vele collega’s binnen Royal Van Zanten.

Peter Wouters Royal van Zanten

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Het werken met ‘groene’ producten is al niet eentonig, maar de diversiteit van het productportfolio maakt mijn job extra afwisselend. Iedere klant is daarbij uniek en ieder gewas vraagt een eigen benadering. De nauwe samenwerking met klanten en collega’s trekt mij bijzonder aan en geeft veel plezier. Samenwerking is sowieso een belangrijke sleutel tot succes. Ik ervaar in mijn dagelijkse werk veel vrijheid maar ook veel betrokkenheid vanuit klanten en collega’s.
Groei begint letterlijk in de kas bij Royal Van Zanten en onze klanten maken het product tot wat het uiteindelijk moet zijn. Ik vind het geweldig om iedere dag met elkaar te werken aan een gezond gewas en mooie producten waar uiteindelijk de consument blij van wordt. Een interessant onderdeel daarvan is de selectie en positionering van onderscheidende introducties. Als verkoop vertalen we de behoeften en wensen van onze klanten door naar veredeling, productie en marketing waardoor de beste en mooiste producten worden geleverd. Dit is topsport en vraagt creativiteit.

De 5 vragen aan Peter Wouters

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
De ontwikkelen rond de onvrede binnen de EU en Brexit vind ik erg interessant, waarbij ik overigens hoop op een voorspoedige afloop. Ook de discussies rond duurzaamheid, de energietransitie en de impact die dit heeft op de sector, Nederland en de wereld komen regelmatig voorbij. Maar nog niet zo lang geleden overleed de tweejarige Spaanse Julen in Spanje door de val in een put. Een klein, groot drama wat alles weer in perspectief zet.Peter Wouters Royal van Zanten

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Veel consumenten zijn nog niet optimaal op de hoogte van wat er komt kijken bij de veredeling en teelt van bloemen en planten. En dus ook niet van de uitdagingen en vooral de mogelijkheden die zich voordoen. Door de keten beter te informeren en nog transparanter te worden, kunnen we werken aan een positief imago. Verder zie ik veel ruimte voor verjonging in verschillende disciplines binnen onze sector. Ik wil de komende tijd mijn eigen enthousiasme meer uitdragen. Zelf heb ik als trainee bij Royal Van Zanten veel mogelijkheden gehad om mezelf te ontwikkelen en constateer ik gelukkig veel interesse in diverse interessante vacatures.

Wat ga je dit weekend doen?

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we een mooi weekend tegemoet zien qua weer. Het voorjaar hangt weer in de lucht dat wordt dus genieten. Naast een gezellig feestje staat er onder andere een korte wintersporttrip naar Winterberg op het programma.

 

Bron: www.FloraNews.com
14-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS